Toysdaily 玩具日報

查看: 3983|回復: 11

[個人收藏] MU MS. MARVEL / LUKE CAGE

每日改一兩隻...希望有一日可以將舊果堆全部改晒~

今日改既係ms. marvel 同 luke cage

ms marvel係舊女body, 多少都想試下有冇得執
結果係可以的
但要搵比較少見既野
就係4mm既revoltech
4mm RT只得近排既RT先有, 要爆黎用要有一定勇氣.....
我自己係殺左隻1000YEN既ZOID 黎用先有...

改動唔多, 都係腳跟, 大腿同頸
發覺最大改善係頸, 同腳跟
大腿反而出出地事, 因為膠色本身係黑, CUT完有黑邊, 可能要自己噴一噴補好佢...

圍巾成日移位, 打多口螺絲固定一下

效果都OK啦~

仲有隻LUKE CAGE

呢隻簡單D, 改大腿同腳跟好了, 仲可以用8MM RT, 夠力好多
改完企得穩晒~

兩隻都係我覺得雕得幾好, 造型幾好可惜可動性差既FIGURE, 執一執又可以玩一晚~

又搵定要改既幾隻MU出黎先~
:71:

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 9 字節系統限制: 15 到 10000 字節
每日改一兩隻...希望有一日可以將舊果堆全部改晒~

今日改既係ms. marvel 同 luke cage

ms marvel ...
L-U 發表於 12-9-2011 11:59 PM

師兄好利害!! 舊BODY設計經師兄的手術, 馬上變成新設計, 神奇!!
請問改一隻要花多少時間??
師兄好利害!! 舊BODY設計經師兄的手術, 馬上變成新設計, 神奇!!
請問改一隻要花多少時間??
gumng 發表於 13-9-2011 12:10 AM

熟手既其實30分鐘好足夠
但如果要上色既就唔止了
熟手既其實30分鐘好足夠
但如果要上色既就唔止了
L-U 發表於 13-9-2011 12:12 AM

請問改大脾一定要用鏍絲和打出膝蓋的柱子嗎? 我怕整爛膝蓋的柱子, 有什麼心得?
:handshake:改得好!!!!!!!!!!!!!!!
great:71:
support:71:
CAGE!!!
shit...i throw away his goldchain already tim...
正post必支持!
L-U大大又一傑作!!
請問改大脾一定要用鏍絲和打出膝蓋的柱子嗎? 我怕整爛膝蓋的柱子, 有什麼心得?
gumng 發表於 13-9-2011 12:15 AM

要由下面開孔, 都一定要拆的了
不過係好易的
成隻腳浸滾水
之後佢會軟晒, 用力拉開其實一邊, 用鉗仔就可以拉支釘出黎
pvc夠軟就好難扯得爛, 唔駛怕的

反而裝返入去就要d 技巧
我會用鉗夾返入去, 但要用野隔一隔費事有印

放心喎, 支柱係ABS, 無咁易爛的
反而要小心膝蓋果件PVC, 唔好太大力拉佢

P.S. 果件PVC其實就係腳軟既元兇
遲下我又諗下計改善下呢點先...
好想改隻MS. MARVEL ,改完正好多,不過自問一成能力都可能冇
要由下面開孔, 都一定要拆的了
不過係好易的
成隻腳浸滾水
之後佢會軟晒, 用力拉開其實一邊, 用鉗仔 ...
L-U 發表於 13-9-2011 04:50 PM

多謝指教!
我都好想試吓改,希望改得掂!
不過最想改隻正嘅狼人出來!