Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有心港產漫畫--火鳳燎原討論聊天區--(同陳某鬥長命) (04-02 - 363 狹道真理)

歷史與幻想結合,此方為火鳳之趣味所在,袁方滅,楊修現,陳某筆下無妄夫,步步進逼之下,快到八奇全出山了吧?那…
完全版又幾時會出呢?﹗
回復 31# 多其

我30期開始儲單行本
SO 完全版呢家野 我真真15/16中
直頭係15/16啦﹗我都想買架以前,不過剛剛0個排無錢0係身,而自己又有朋友借黎睇,s介不過佢會出的話都係好事,我估計佢有44本單行,36本完全都走唔甩。
我轉眼見到火鳳既完全版廣告,一本有2本分量,好似係$85一本,但唔知係特別版定甚麼,我想知普通版幾錢同幾時出……
今日忍唔住 開左條死路

買左完全版....

未開.....都幾大盒....裝住本書....
我開左黎睇左幾眼,應該都OK,不過真係大本得濟,明明2本合埋都無咁厚架……
去左旺角報攤見到平5雞即買...點知一開,本書底竟然屈左少少!明明係冇開過(有袋包),唉!唔知入書大姐整到點..自己唔好彩,不過都係買返嚟收藏(收埋),算啦:56:
回復 38# Lemonfai

又唔好收埋,開黎睇多一次先啦~
朋友買左「火鳳燎原」熱藏版…

評價係…
有新稿,新補筆…正…

但係八十幾蚊,紙質依舊。咁死厚既一本書,睇完一定有手汗,之後你就可以係個純白既紙盒度,留下清晰指紋…
個紙盒好神奇咁,係個盒面釘幾頁彩圖…
但個紙盒,同本書既書套係互剋。
一係就整爛個盒,一係就整爛個書套…

果然熱藏,佢買完都不知幾火!
個包裝係邊個出既鬼主意??由設計、色、用料…都係差!唔體貼!
朋友買左「火鳳燎原」熱藏版…

評價係…
有新稿,新補筆…正…

但係八十幾蚊,紙質依舊。咁死厚既一 ...
原罪 發表於 11-3-2012 09:31 PM

個盒真係唔知掉唔掉左佢好.....

冇理由睇一次...入一次...又難入.....
回復 41# 改咩名好?

我會睇一次入一次囉…唔好掉左佢…因為我覺得白色封面重好過紅色的說……
如果個盒做到「武道狂之詩」咁揭就正羅!又豪華又方便睇,最重要係硬淨。
火鳳那個係夾得扁架…佢地設計時有無諗過係要黎「睇」,同「儲」架?
大家所講既完全版係點架?
有無相睇下
thx
等我上網查下先