Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有心港產漫畫--火鳳燎原討論聊天區--(同陳某鬥長命) (04-02 - 363 狹道真理)

351 魔王完夢

(下含)

本篇乃圓方取便當前的短回憶
坐井觀天的裁花者~~無奈吧
楊修出場了
(就是派便當那位)
351 魔王完夢

(下含)

本篇乃圓方取便 ...
白狼 發表於 9-10-2011 11:09 AM

楊修
雞肋:DD
352~~(下含)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
官渡大戰已進尾盤
圓方雖已領便當
但計仍進行
人妻曹金句
"更衣沐浴  準備大屠殺吧~"(大意)
另殺圓方計非小嘉嘉安排~
有人估計是楊修自把自為
或者司馬公子策劃
353~~
推敲之王
(含)
'
'
'
'
'
'
'
楊修是水鏡門下
http://tieba.baidu.com/p/1269159336
353~~
推敲之王
(含)
'
'
'
'
'
'
'
楊修是水鏡門下
白狼 發表於 4-11-2011 09:31 PM

正!!!
今日終於定起心肝去入左1-43既火鳳
呢排忙喇:36::he:
354~~
一火泯恩仇~
永別了 方大師兄
三奇送袁方上路
下一位領便的到~~
曹營大軍已定  

預告   下一話  劉大耳的下一步
還有 暗黑兵法  下期休刊
http://tieba.baidu.com/p/1315748307
http://tieba.baidu.com/p/1315824268

355   火的下一步  臥龍再登場~~
356   司馬 楊修  針鋒相對~
回復 20# KGarnett

做得好﹗不過肯定要你自己一睇再睇先會記得某d野……
诸葛的黑材料:

214年庞统献克蜀三策,平蜀地功高无双,同年不幸战死
219年法正献取汉中策,克汉中功高无双,同年不幸病逝
219年刘巴代法正为尚书令,智超诸葛,3年后不幸病逝
219年黄忠战定军山,克汉中功高无双,次年不幸病逝
219年关羽奔袭樊城,战荆州功高无双,同年不幸战死
219年彭羕被庞法推荐,刘备重用,诸葛劝备贬之,欲联马超反事泄被诛杀
两年后告密者马超亦不幸病逝
221年关羽死党张飞欲报关羽仇出兵,不幸被杀
221年马良召降武陵蛮,援夷陵功高,同年不幸战死
221年许靖为法正推荐,助刘备称帝,功高位尊,次年不幸病死
221年黄权助刘备称帝,功高权重,同年被迫投魏
225年马良弟马谡献伐南蛮策,平孟获功高,三年后被处斩
231年李严出兵援汉中,退曹真功高,同年被诸葛内调、改名,次年被撤职

另:死期不明者数人如下
入蜀不久,元勋糜竺不幸病死,糜芳因关羽被斩
入蜀不久,元勋孙乾不幸病死
入蜀不久,元勋简雍不幸病死
入蜀不久,元勋伊籍无下文,疑似不幸病死
入蜀不久,刘备养子刘封被诸葛劝杀
回復 20# KGarnett

睇完今期 g-zxxe,你有無後悔買晒43本?
我一睇到佢話會出完全版,我即時諗起你呢位大大……
我無買過一本火鳳,我只係借朋友的來看,不過今次既完全版,我會買﹗

另外,大家覺得王先生既小說版感覺點呀?好睇嗎?因為我只係掃過,覺得文筆的確係好唔同,唔知自己接唔接受到,想問大家既意見,就以奉先為例吧,佢已經收左便當,呢個人既勇大家都知道,0係火鳳時佢既死真係估唔到,小說中大家覺得佢點?
白狼兄呢?

你係唔係其中一個估大師兄係曹丕既人呀?哈哈~~~(其實我估唔係的,因為我唔覺得袁方個樣似呢個角色…)
回復  KGarnett

睇完今期 g-zxxe,你有無後悔買晒43本?
我一睇到佢話會出完全版,我即時諗起你 ...
多其 發表於 16-12-2011 01:00 PM

下@@
咁大獲....
如果係咁既話
鑑於我買左1-43
完全版會變做考慮中...
當然啦…不過鬥少少野我想補充,佢話可能有少少野變更左,好似話因為小說講過張飛同袁方係有仇,所以第一次見對方時有d說話會改改,甚至係重畫一dd咁喎……
357回  賞花之人

http://tieba.baidu.com/p/1333943814

張三哥 龐得 再次登場
(外賣仔~~送便當)

本回我最喜愛對白

張飛: 好武藝,與俺二哥不相伯仲。
龐得: 先生也不賴,與我家少爺同一級數。
           而且,同樣是愛花之人。
張飛: 他愛什麼花?
龐得: 血花。

(.......幾驚龐得話~菊花~~)
其實…有無消息講幾時出完全版呀?我幾想買的…
358 驅虎滅狼

袁方已滅
郭嘉及許家的下一個目標
司馬家的.....
下一話  要看臭虫的手段有多詭了

http://tieba.baidu.com/p/1354822732