Toysdaily 玩具日報

[分享討論] MARVEL 3.75 熱血教學範例 - Sentry

很悲哀的一個角色,雖然有媲美神的力量,卻因為自身精神的問題而總是被人擺布。其實在過去SENTRY和VOID是兩個不同的個體,在一次決戰中SENTRY有意使VOID吸盡了自己的能量,從而使得VOID有了自己的形象和人格,使他能繼續做英雄。簡單來說原來的哨兵早已死去,近年登場的是有著SENTRY人格的VOID。

改造股關節那段感覺受益匪淺,不過個人最頭疼的是MARVEL LEGEND的關節拆解,尤其是球形關節,卡榫結實得用熱水燙都難以搞定,還容易損傷關節
屈機, 推一推 !!:52:
大大我想問邊到可以散買買到rt同禁細的手摩同電鑽。thx!
很悲哀的一個角色,雖然有媲美神的力量,卻因為自身精神的問題而總是被人擺布。其實在過去SENTRY和VOID是兩 ...
gsd748 發表於 10-9-2011 01:49 AM

咁dark avenger果個即係void?
睇wiki又提到emma frost, 真係任佢寫-_-|||
答幾個問題
1) RT我都唔知邊度有得散買, 都係爆D 劈價RT拎黎用容易D
2) CUT大腿其實好易, 只要浸滾水浸到透, 用把大刀片既CUTTER, 基本上唔點需要用力
加工過程都KEEP住要用滾水
我自己會先煲一大壺, 之後倒出黎用, 凍左就換凍左就換
水夠熱, PVC就好易處理, 裝拆都一樣
當然要小心灼傷手指

3) 手摩同電鑽都係鴨記買得到
我呢支都好COMMON, 亦唔貴, 大約2隻MU價錢XD
用熟左好方便的
答幾個問題
1) RT我都唔知邊度有得散買, 都係爆D 劈價RT拎黎用容易D
2) CUT大腿其實好易, 只要浸滾水浸到 ...
L-U 發表於 10-9-2011 08:52 AM

thx呀!買返把手摩試下改先
:71:師兄好強!
但自問無此手藝:42:..........
不過見到你可以將佢地改到咁靚, 真的佩服佩服!!
答幾個問題
2) CUT大腿其實好易, 只要浸滾水浸到 ...
L-U 發表於 10-9-2011 08:52 AM

不過大大我有啲唔明,想請教一下,我見膝頭哥好似無改關節,但點解要折PIN同鑽呢?:64:
不過大大我有啲唔明,想請教一下,我見膝頭哥好似無改關節,但點解要折PIN同鑽呢?
玩具宅人 發表於 10-9-2011 09:32 AM

因為要由膝蓋下邊鑽入去先可以鑽到第一個導孔(1.5mm)同倒扣孔(4mm)
而且咁加工先唔會見到㾗跡
強呀!
師兄有無方法可以改到狼人的手腕,令手腕可以上下屈曲呢?
請指教!
回復 24# L-U

哦~明白晒
回復 19# L-U

勁帖留名
Dark avenger就系佢
我都覺得玩figure, 就算唔改野, 有支磨筆看門口真係幾好.

關節斷唔雖要浪費抌, 可以補救。
C兄你真係好強...搞到我都心思思好想試下...
咁dark avenger果個即係void?
睇wiki又提到emma frost, 真係任佢寫-_-|||
L-U 發表於 10-9-2011 08:47 AM

是的,這位Sentry本來就是void,所以void總是無法被消滅。