Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [無圖] 最差SHF

關閉 [複製鏈接]
Kabuto Series 又唔係咁差o者~~~~:76:
剩係隻 The Bee ,已經可以入我 SHF 最愛之一~~~

同意 BLACK 出得差, 同埋 B 記出 SHF 真係冇以前做得咁有 HEART~

但申訴一下, 電王係 SHF 系列裡面, ...
kaiserfrog19 發表於 8-9-2011 11:07 PM

新電 Ver 2.0 直情係好到食錯藥啦,
造型靚、關節靚、配件多,
如果 Bandai 每次都 keep 到呢個水準,我隻隻買都肯呀~~~
回復 3# Andyccel

同感
呢隻野隨左因為想儲一套之外, 真係諗唔到咩原因買佢...
造型真係接受唔到 lo~
ex gills...
d角成日甩,關節又鬆...
Kabuto Series 又唔係咁差o者~~~~
剩係隻 The Bee ,已經可以入我 SHF 最愛之一~~~
Garycharm 發表於 8-9-2011 11:09 PM

隻bee真係出得靚,但膊頭不可動就浪費咗佢完美嘅外型。

而我最不滿就係佢:

未出前單睇官圖根本睇唔出實物比例差成點,個頭原來仲細過faiz,又睇唔到原來係長頸鹿...........唉!!!!!!!:42:
同意 BLACK 出得差, 同埋 B 記出 SHF 真係冇以前做得咁有 HEART~

但申訴一下, 電王係 SHF 系列裡面, ...
kaiserfrog19 發表於 8-9-2011 11:07 PM

下 ! 我講緊早期 SHF 喎...
咁我講o既 '電王劇場版那堆' 當然好理所當然
唔包豬電同新電 VER 2 啦下化
:(
我都想black出ver.2呀....

講真...又要買...又要鬧...咁買黎做乜?
好多師兄都知~魂shop限定~
基本上係俾笨大出d對市場冇乜信心既款式~
而家就梗係連d好hit既款都會啦~
一黎可以賣貴d...
二黎"話"俾你聽係限定~等你必入~
嫌貴咪買硬直版囉~反正都冇乜可動~
Kabuto Series 又唔係咁差o者~~~~
Garycharm 發表於 8-9-2011 11:09 PM

如果比我揀 faiz 系肥仔身型 vs. kabuto 系車保羅身型
一定係前者
:DD

留意一下特攝演員著左皮套之後其實係偏向前者的
有咩可能著咁多道具服後會仲瘦到後者咁...
下 ! 我講緊早期 SHF 喎...
咁我講o既 '電王劇場版那堆' 當然好理所當然
唔包豬電同新電 VER 2 啦下化
...
玩具 發表於 9-9-2011 12:22 AM

但如果同而家既 shf 比,一定冇得比個 wo∼∼
早期既 shf,我指 new 電 ver.1 同幽氣,以當時既造功 x 價錢,都應該叫拉打玩具中最好喇卦(12“就另計啦)?另外早期出既天津四,我而家都覺得好正wo∼∼
momo 就話拉長左個身型,整體黎講冇裝著個隻咁好,但蒲島都出得唔錯丫∼

而且個時仲有合金腳……:$

不過 ching 你咁講我醒起電王系列有邊隻唔掂∼∼就係 HANA,我自問好鍾意電王,但真係完全買唔落手∼
我最吾滿意隻clay doll係QC..差都預左..算..但重點係QC差係塊面度law...:53:
但如果同而家既 shf 比,一定冇得比個 wo∼∼
早期既 shf,我指 new 電 ver.1 同幽氣,以當時既造功 x ...
kaiserfrog19 發表於 9-9-2011 12:38 AM

:(
er... 我講緊早期 SHF o既電王劇場版那堆
唔係講緊姨媽賤
( 雖然 momotaro 我覺得同裝著版差唔多係對角靚左...
我都係會俾一個肥佬 )

老老實實新電 ver1 同牙王同幽汽
唔覺比裝著變身進步幾多... 所以都係俾肥佬啦 !
正如你所講以當時的造功既然可以 refine 個原型
( 例如裝著時期尖角部位通常都會鈍化處理 ,
SHF 開始就出返靚呢 D DETAIL 位 )
點解個 BODY 竟然退步返去裝著級數先 ?
以前SHF既比例,造型未算做得最好
但上色唔錯
醫加就造型比例好左好多
但出現了唔少膠腳,上色粗糙問題(統稱笨大神經刀...)
唯有希望繼龍騎後,繼續進步啦SHF!
p.s.依照龍騎既素體,咁13騎士出陸續SHF既話真係會好讚!
以前SHF既比例,造型未算做得最好
但上色唔錯
醫加就造型比例好左好多
但出現了唔少膠腳,上色粗糙問題(統 ...
F.S.飛煞 發表於 9-9-2011 12:57 AM

龍騎系列我都信會繼續好。
不過其他就....唉,
少期待,少受傷害~~~~:55:
er... 我講緊早期 SHF o既電王劇場版那堆
唔係講緊姨媽賤
( 雖然 momotaro 我覺得同裝著版差唔多係 ...
玩具 發表於 9-9-2011 12:50 AM

呢個問題,我真係唔想咁諗,但 b 記好明顯係想咁做:

放棄裝著,出 SHF 呢條 line,個人認為完全係佢唔想再比咁多錢整合金甲,如果成隻係膠,得隻腳係合金,不但可以賺多好多,而且之前出過既角色又可以全部再出一次……

佢根本就唔係想進步,只係商業考慮,所以早期 shf 用返裝著 body 真係一 d 都唔奇∼∼:(

咁諗係咪偏激得滯……