Toysdaily 玩具日報

查看: 6006|回復: 34

[分享討論] [無圖] 最差SHF

關閉 [複製鏈接]
SHF 越出越多, 但越新唔代表越好, 平價SHF又唔代表差.

為左補完W, 我追左隻clay doll, 雖然現貨平過訂, 但4條魚的價錢,

無論造型, 可動性, QC仲衰過1魚半的GILLS, 我覺得整體質素是有史以來最差SHF,

各大大點睇
首先我想問大大點解要買先??
我冇入黎隻,比唔到確實既評價

不過就咁睇佢個造型就知佢唔會可動得去邊,本身隻野又唔係靚,唔係為左儲真係唔會比錢入

p.s.我初初望你頭像既時候以為係寵物小精靈隻小磁怪:44:
I don't think so!~~~:38:
首先我想問大大點解要買先??
小武 發表於 8-9-2011 08:23 PM

只為補完W
因為多需求,所以SHF越出越多
好多SHF+限定根本唔值錢
甚至部分差到不值一提
玩具本來就係一種商業
做老細當然想賺錢
點會真係理我地感受
只為補完W
jetyam999 發表於 8-9-2011 08:31 PM

為齊而買冇得怨~~~~~~~~~:ar::ar:
在我的要求同標準中
早期的 SHF 都好差
地獄兄弟 THE FIRST 都算合格

但古加 / KABUTO 系我都會比唔合格了 !

V3 THE NEXT + BLACK
我理得佢邊個有幾 EPIC 有幾 CLASSIC !
都出得勁差 !
最差 SHF 都係佢兩個之爭架喇...
值得一插係電王劇場版那堆... 都係差到爆廠 !
為齊而買冇得怨~~~~~~~~~
小武 發表於 8-9-2011 08:46 PM

咁如果你好鐘意個角色/套作品但佢又出得差點計:ar:
我覺咁貴既限定佢出得差已經係問題:45:
咩原因去買唔會令佢出得差合理化:38:
4魚貴過訂BOR..........
在我的要求同標準中
早期的 SHF 都好差

但古加 / KABUTO 系我都會比唔合 ...
玩具 發表於 8-9-2011 09:08 PM

V3 the next ......
呢隻咁型都出成咁,諗起都心痛,
好心佢出過隻 ver 2.0 啦!
其實魂shop目的就係出d冇咁好賣既product, for fans only的⻆色, 正常黎講比較少產量, 質素較差都正常丫~~ :75:
其實魂shop目的就係出d冇咁好賣既product, for fans only的⻆色, 正常黎講比較少產量, 質素較差都正常 ...
jotarohb 發表於 8-9-2011 10:29 PM

近期隻UVA個個都話出得出喎:78:
少產量係咪應該易D做到比較好既品質監察呢:?
Claydoll is good when compare with Black, V3 The Next and Kabuto series a lot and l lot!  :(
在我的要求同標準中
早期的 SHF 都好差

但古加 / KABUTO 系我都會比唔合 ...
玩具 發表於 8-9-2011 09:08 PM

同意 BLACK 出得差, 同埋 B 記出 SHF 真係冇以前做得咁有 HEART~

但申訴一下, 電王係 SHF 系列裡面, 我覺得係中上級數丫~~

- 第一隻出既 NEW 電同幽氣, 係當時既 SHF 已經做得好好啦~
-之後既異魔神系列, 雖然好多好多限定, 但全部都 KEEP 到水準, 個人尤其喜歡金太郎~
-再之後出既 NEW 電 VERSION 2, 水準有目共睹 WO~
-然後再講最近既 G 電, DETAIL 夠, QC 好, 你頂多只可以話佢設定唔好JE~
-就算係二打六 COMPLETE FORM DIEND, 都唔叫得做差WO~

CHING 唔滿意邊隻呀?