Toysdaily 玩具日報

查看: 2442|回復: 13

[吹水專區] 作死不離三兄弟(3 IDIOTS)

散場回家就想同大家分享的一部電影.
內容很精彩也細緻.

劇情講三個朋友在大學時代相遇,一齊面對教育,人生種種問題.

一部電影中有齊喜怒衷樂,

由於電影可能有點冷門未知還有幾多天上映日期,有時間就一看吧.

近期FB最多朋友推介既一套戲~
應該要睇睇~
早在去年台灣已經上影,學伴跟同學都一致好評,奈何片種冷門,港澳地區沒有映期~~~慶幸的是6月飛台灣時在機上看了這部戲~~的確十分有意思~~亦值得我們反思~~求學......不是求分數~~~
近期FB最多朋友推介既一套戲~
應該要睇睇~
原罪 發表於 5-9-2011 01:21 PM

睇!!
睇完你覺得唔OK,搵我退錢,再加多餐飯!!

早在去年台灣已經上影,學伴跟同學都一致好評,奈何片種冷門,港澳地區沒有映期~~~慶幸的是6月飛台灣時在機上看 ...
狩靈 發表於 5-9-2011 02:07 PM

真是一部好片.
當中值得細味的地方太多了.
我都係喺台灣睇 , 初頭有点接受唔到 Bollywood 的演繹方式 , 但睇落個故事好有意思 , 除咗睇幾個年青人的奮鬥經歷 , 仲可以了解一些印度貧窮問題 , 的確是一部好戲 ,
我都係喺台灣睇 , 初頭有点接受唔到 Bollywood 的演繹方式 , 但睇落個故事好有意思 , 除&#2165 ...
riderfun 發表於 6-9-2011 10:21 AM

演繹上我沒什麼問題,印度電影都幾有趣的.
電影對教育包括家長的描寫真的好到,我想這不只是印度,香港的可能有過之而無不及,只是沒留意到有人以這題材來拍套電影.
歌舞片~~~聽人講好野黎~~~值得推 :71:

聽說x聽風雲2都ok~~~~:78:
歌舞片~~~聽人講好野黎~~~值得推

聽說x聽風雲2都ok~~~~
黑色三連敗 發表於 7-9-2011 01:53 PM

印度片歌舞一定有的了,不過呢套唔算多,只幾場.
呢套有時間真係睇睇啦,誠心推介.
印度片歌舞一定有的了,不過呢套唔算多,只幾場.
呢套有時間真係睇睇啦,誠心推介.
warxv 發表於 7-9-2011 02:16 PM

其實自從有馬騮之後~~~只睇過2套戲 :unhappy:

多數都係買碟~~~但如果買碟睇歌舞~~~碟一定冇咁好feel :oh: anyway~~~我都推呢套好野俾大家 :71:
回復 9# 黑色三連敗
為左幾隻馬騮,咁呢套你更要睇!
搵碟啦,反正得幾場歌舞沒什麼影響的.
求學不是求分數這口號在香港有人說沒多少人做,但想深一層做到其實也有問題,有時我們應該從中找到樂趣才是正道...
回復  黑色三連敗
為左幾隻馬騮,咁呢套你更要睇!
搵碟啦,反正得幾場歌舞沒什麼影響的.
求學不是求分數這 ...
warxv 發表於 7-9-2011 03:03 PM

您講到咁~~~~~咁我等佢出碟先睇啦~~~~:DD
这片子去年在台湾网站/论坛已引起热烈讨论.

也拜上映戏院线少, 这部片子在台湾可连续上映了近一年, 最近不知下画了没?

反倒是奇怪在马来西亚好像还没有看到戏院上映 (或是我掉了?)
这片子去年在台湾网站/论坛已引起热烈讨论.

也拜上映&#251 ...
S.White 發表於 11-9-2011 11:06 PM

剛剛星期天又去看了一次,真的很喜歡這一部電影,
這幾天香港又多了幾間戲院播影,看來有點後勁.
:71:一定要睇了..................