Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

[玩具報告] 有競爭有動力!~SHF 龍騎~

影得好正,十ト:43:

我終於有空買一只回家玩玩,
在我的電腦檯頭,本來就放著 figma 的龍騎、SHF 的新一號、555、W cj、
我現在一手拿著這隻 shf 龍騎,和其他比較比較,另一手寫這個 reply~~~

看著手上這套 shf 龍騎,一邊驚嘆 Bandai 今次的品質、一邊大罵!

雖說 Bandai 今次賣大包,不過沒有人會做陪本生意的,
原來4000日元,笨大可以做到這個地步!
iamsamuel28:
我希望以後BANDAI同其他公司"分享"可以多D角色.

timothy276217:
咁現在都算係上上之算.

mato:
係又真係好呀!!

太上王:
一人一龍變化真係多好多,玩起來都多D野扭下.

jack73200:
原盒一起的,支架不用另外買.

kanono,woody2540,wing0boy:
價這問題真不好說...400內我覺得仍算合理.

Englishman:
你真係識講笑!

D@ZAce:
THX!!

攝影_基:
同FIGMA比BANDAI是有點優勢的.

nela:
咁如果唔係BANDAI出,FIGMA又未必跳的...

罪兄:
BANDAI,FIGMA混組,應該可以合理價格下收齊.
如果全BANDAI宴,恐怕之後的限定會食死人...

sk9091:
我又無特別服的感覺,都差不多啦.

stephenmilk:
買左未??

Kimutaku:
你講我好耐無發POST定係你自己呀!!
saga522:
THX!!

Garycharm:
玩具賣價同出廠價由10:1~4:1都有,我單指我們接觸的.再說30:1~1.5:1都有...
同埋成本都有唔同計法,一直都有好大空間轉的...
你如果留心一下比比,HASBRO跟BANDAI同價位的東西其實BANDAI一直都好抵買的(成本角度).

玩玩具唔好想這問題,一想多你就唔想買玩具的了...