Toysdaily 玩具日報

查看: 7269|回復: 21

[SD系] 新手試發圖--D style 機動警察

第一次發圖, 影得唔好,請勿見怪,謝謝觀看:77:. 發些小弟早前的完成品, 只是素組, 簡單無逢, 補色及上線. 另外發現近日買的多魯基斯III 可動不錯, 可以自然跪下, 但是頭就...:cool:
多魯基斯III 可動不錯:58: but i stiil prefer assemble kit ver.

D style 機動警察, i only bought AV-98 & J9, then stopped.
回復 2# ygat2005
如果多魯基斯III 出MG 我都會買, 不過都唔知幾時先出.
機動警察係我其中一套大愛的動畫, 所以之後出都會入, 希望出多D其他壞份子啦...:63:
壽屋d模型唔差 我都買左警察
i like the AV-0 the most.
also a huge patlabour fans here!
回復 4# Rayman
壽屋現在D出品唔錯,分色及外型都好好,只是關節未及苯大噤好,款式都很多,機戰,Armored core, Frame arms, D style,一擊殺虫等等(以上我都有買過),又時不時有驚喜,好似即將出的勇者王。:love:
回復 5# flash

我都喜歡AV-0,可惜苯大只出過HG版,無出MG,當年HG及MG都買了很多款。壽屋隻Q版都唔錯,不過條分模線開係心口就唔太好。
壽屋分色真係好過笨大好多...
如果要求唔高既話,素組已經好...
岩岩買左隻D-style長牙獅...
黎緊又中勇者王同埋另一款既機動警察...

回復 8# 小堅
同意,隻長牙都有入,但唔知幾時先砌。勇者王訂了,之後隻反應裝甲機動警察及ARX-7都入硬了:73:
不過講開又講,D-style 系列一D都唔平,SD size 但隻隻都過百(唔計跌價果D,由第一隻開始隻隻都有入),最慘隻隻中:42:
回復  小堅
同意,隻長牙都有入,但唔知幾時先砌。勇者王訂了,之後隻反應裝甲機動警察及ARX-7都入硬了:7 ...
dogdogtoy 發表於 1-9-2011 04:55 PM

其實算OK,最抵玩應該係2號機,連埋部警車...
黎緊隻勇者王2500YEN,大約150-170左右...
回復 10# 小堅
如果對日元是OK,而且分色都唔錯,重有D細節位幫你上色,素組加上線已不錯,其實值得的。不過D件量好似同苯大600日元BB戰士差不多,但價格就如HG 1:144,無玩開的人會覺得好貴。(不過如果苯大出外形未必咁好,D尖位鈍晒)。
回復  小堅
如果對日元是OK,而且分色都唔錯,重有D細節位幫你上色,素組加上線已不錯,其實值得的。不 ...
dogdogtoy 發表於 1-9-2011 06:30 PM

因為壽屋係MADE IN CHINA...
笨大個D MADE IN JAPAN...
同埋笨大依家既SD定價都去到1000YEN左右...
如果600YEN個D分色好差,素組真係唔得...
yeah...又見到機警fans屎啦...:D

樓主如有興趣,歡迎你來集中區一齊吹水:77:
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... p;extra=&page=1

回復 13# verywai

THX verywai, 有集中區, 等我得閒來吹下水.:)
第一頁見你D收藏真係唔少喎:71:
回復  verywai

THX verywai, 有集中區, 等我得閒來吹下水.
第一頁見你D收藏直係唔少喎
dogdogtoy 發表於 2-9-2011 01:46

heehee...:p
不過其實仲有好多都未買...要繼續儲錢:31: