Toysdaily 玩具日報

查看: 5157|回復: 21

[趣味] 不吐不快又要錢又無料丟香港人的臉

頭像被屏蔽
好少事姐...每年都有好多人英文唔合格, 咁又點呢:(
頭像被屏蔽
樓主,我刪了有關拍賣品ID 及相方 ID / email 等資料,請諒解。
希望大家能注意語氣保持和平討論氣氛。謝謝合作:64:
你好,你的blog我睇左,你話少事? 你有無仔女,你想你的仔女日后做模型當飯食?還是讀完書出來有份工 ...
mmm98 發表於 30-8-2011 04:22 PM

:80: 至少唔係份份工都要求你英文好好喎...

最低限度人地o係yahoo賣野, 主要對象係香港買家, 英文唔係咁好咁又點呢?

同埋真係無咩必要咁激動, 唔通見親人英文唔好都要鬧一餐咩...自己仔女英文唔得就真係要督促下喇。

講返清楚d, 小弟並唔係話「英文唔好」係好小事, 而係「o係拍賣見到人地用好差o既英文答人」呢件事好小事, 無必要開個post大鬧咁囉......
KEUNG TIP LAU MING:71:
我想問英文差同玩玩具有乜關係?
眾所周知日本仔英文都好差,咁bandai係咪要執笠?
Me also no split no quick...

丫嗚放貨姐,英文唔好有咩問題?我覺得佢英文係差,但好努力去溝通,亦基本上明佢表達緊d咩,都算有禮貌。

我唔覺得英文唔好有幾丟臉  :38:
回復 9# 呂品器

x2 well said.
relax bro
KEUNG TIP LAU MING
老文 發表於 30-8-2011 05:11 PM

STRONG POST LEAVE NAME

點睇我英文都好過你

樓主
唔係想串你
就呢句"please reply me only in english"
加上post內容
好明顯係弦耀自己的英文水平
直接打句中文仲好
樓主係未"香港人"?
你好,你的blog我睇左,你話少事? 你有無仔女,你想你的仔女日后做模型當飯食?還是讀完書出來有份工 ...
mmm98 發表於 30-8-2011 04:22 PM

駛唔駛講得咁嚴重呀???
駛唔駛講得咁嚴重呀???
小堅 發表於 31-8-2011 12:01 AM

樓主好似assume左砌模型等於英文唔好:34:

唔知佢點由小弟個blog諗到咁遠呢

無論如何, 樓主已潛水
樓主好似assume左砌模型等於英文唔好

唔知佢點由小弟個blog諗到咁遠呢

無論如何, 樓主已潛水
Squall 發表於 31-8-2011 12:14 AM

唔好勞氣,當笑話聽完就算...
:34:
老實講,如果唔識尊重人既話,英文幾好都冇用...