Toysdaily 玩具日報

查看: 12307|回復: 24

[個人收藏] 神話EX雙子:二十年後仿如時光倒流之莫名感動。。。。。。

二十年前,還是個死仔包的我每週六晚8點先行睡覺,以確保12點能起來看TVB的一小時版聖鬥士星矢。。。

二十年前,擁有了自己第一個聖鬥士玩具,是新生阿瞬(當時認為一眾初代摘下頭盔實在太醜,況且電視開始播放神鬥士了,所以只對新生感冒∼),之後,青銅,黃金,日版神鬥,港版海鬥,算下來十個八個總少不了了。。。

SAGA一直是最喜歡的角色之一,但玩具的形象實在差太多,記得只買過一個需要粘膠塗裝的不可動(唯手臂可動)模型,覺得那個最接近動畫了。。。

聖衣神話系列的出現,其實多年來一直有留意,但一直不為所動,因為感覺總沒有像當年TF的BT01和MP01出現般帶給自己足夠強烈的腦電波刺激,直到神話EX的出現,自己終於被擊中了。。。

於是,整整二十年後,當我再次用手打開簇新的包裝盒,這一刻,時光彷佛瞬間倒流,心裏竟有一種莫名的感動,這感覺甚至比當時拆開BT01或MP01時來得更加強烈!!

各種逼真pose光影造型各位資深師兄姐早已為大家呈現,小弟時間器材有限,就地隨意小拍兩張定妝照以享愉悅吧∼:)

不好意思,很黃不暴力的兄弟,我加入了∼∼

多謝收看!卡妙再會!
我喜歡大黃蜂!右邊那隻
二十年前,還是個死仔包的我每週六晚8點先行睡覺,以確保12點能起來看TVB的一小時版聖鬥士星矢。。。

二 ...
cosmowave 發表於 29-8-2011 08:52 PM

快d齊十二人就好呀
慢慢買齊佢啦:75:
呵呵,集齊想必就不會了,最愛的雙子是一定要的,等埋水瓶便滿足了∼ ^_^
雙子真係太靚仔了~
请问神话EX双子的QC点样?有冇掉漆刮痕之类?
入得好
Ex 系列好正
買齊佢啦買齊佢啦:57::57:
好用心的分享!
THANK YOU!
the battle blade bumblebee on the left is a great toy!
之前啲人日鬧夜鬧又話腰幼又話呃錢,事實證明佢哋喺超錯,呢隻雙子正到嘔!入得好:71:
同樓主有相同感覺,以往都無感動既感覺,但當睇到EX既官圖之後,終於覺得可以向齊集黃金十二人之路進發,呢個係我其中一個既未完夢.

之前既神話都有買,其實睇住技術既進步,神話越出越好,到今日終於出到有聖鬥士氣勢既FIGURE,

也不會太比較以前點點點,而家點點點,因為無舊既神話,甚至係以往既大系,又點會有而家造型與可玩性並存既神話ex呢,下一位係本命星獅子,更為期待

二 ...
cosmowave 發表於 29-8-2011 08:52 PM

我諗呢度好多同志都有過呢份經歷 (呢0的先叫有童年呀ma) :$:$.....最記得有次等到十一點時太眼訓, 諗住合埋對眼小休一會, 點知再開眼時, 播緊嘰係片尾...:oh::oh::oh:
我諗呢度好多同志都有過呢份經歷 (呢0的先叫有童年呀ma) .....最記得有次等到十一點時太眼訓, 諗住 ...
幾何 發表於 30-8-2011 10:33 AM
我集集都頂到坐定定睇架~ :)

最記得有集成班同學去左camp一齊睇  好好feel