Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] MU入坑最痛一役! DEADPOOL VS TASKMASTER!

MU入坑以來最痛一役...
就係呢對DEADPOOL VS TASKMASTER套裝啦~~~

香港無人返...要起大陸訂落黎, 好貴...
價錢唔好講了, 廢事搬POST
總之我覺得貴得黎係值的
DEADPOOL相信好多人都識, 都好多CHING介紹過
唔多提了
反而TASKMASTER比較偏
就大約介紹一下
人物介紹唔係我強項, 大約講下就好了.
TASKMASTER中文譯為"模仿大師", 自小已經有瞬間複製對方動作既能力
結果去左做壞人...仲成立左數間分校專門訓練專業罪犯, (包括U.S. AGENT都係佢訓導出來的), 非常專業既殺手教頭
不過俾AVENGER打沉晒, 之後就去左做雇傭兵了~
同DEADPOOL有過唔少交手機會, 亦因為大家都係雇傭兵, 有時對立又有時會合作
所以呢一SET非常有趣

先睇下隻DEADPOOL~

同另外兩隻對比(狼人電影系列, X-FORCE系列)
BODY基本上係電影系列REPAINT
色澤比較鮮. 而配件就係全新的
可動好好

留意一下右手尾指係唔同的...

武器有兩把日本刀, 手槍一把, 軍刀一把
全部可以收納

至於TASKMASTER, 今次係第一次出

造型意料之外地好! 雖然BODY主要都係CAPTAIN +新件
但個頭同斗篷都好正!

盾牌係CAPTAIN REPAINT的, 不過故事入面佢的確係COPY左CAPTAIN個盾黎用(包括其盾戰技術)
又吹佢唔漲喎...
另外仲有弓箭, 劍同手槍, 跟足漫畫設定

總括而言係好驚喜既一SET
非常之好玩又好睇
特別要提係本漫畫選得好好
用左一個DEADPOOL既單完故事, 好簡要咁介紹左DEADPOOL既個性

以下含內容
CIVIL WAR後DEADPOOL覺得好無聊, 又無客(話晒都係雇傭兵), 結果截刧左運送TASKMASTER既囚車
仲搵人綁架左一班軍方VIP返黎, 目的係...睇佢同TASKMASTER對打
証明自己有幾勁, 希望班VIP雇用佢
為証明自己勁, 佢仲綁埋自己雙手雙腳同TASKMASTER打

結果佢WIN左, 但班VIP始終都係當佢傻仔, 一走了之
最後TASKMASTER同佢講既對白好精警
"The truth is... You're that good. You've always been that good. Which won't get you a cup of coffee until you figure out how to be a professional..."

呢個就係DEADPOOL了~~

到底會唔會有機會變成PARTNER呢?
呢set我都想入呢...................:79:
好正的介紹,謝謝分享:71:
睇到師兄凡介紹, 即時覺得呢套係好物.

正如MVC3 中 Taskmaster 講:

"YOU CAN'T RUN AWAY!  YOU ARE IN FOR A WORLD OF HURT!!!"
呢set 好野!入得好!
Deadpool 後三款入面最正的 !
如果Taskmaster 可動性可以加强d就prefect!
我仲未入...
但係我好愛呢兩個角色ORZ
香港好難搵又炒到9彩...

MVC3入面佢兩個既ENDING最過癮XD

個人覺得DEADPOOL同TASKMASTER一齊行動比同CABLE一齊行動會更合拍∼
六吋隻模仿大師有呢隻咁正就好:(
睇到師兄凡介紹, 即時覺得呢套係好物.
hkfelix1984 發表於 26-8-2011 12:33 AM

me too!
& nice photos!:71: