Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 8月21日 廣州原創玩具展: 中國生產商品

玩具o既質素就有啦, 不過唔計外型真係原創o既呂布, 唔知有幾多「二次創作」o既版權物係有拎license 呢......呵呵

無論產品幾靚都好, 如果拎人地原創o既角色出玩具就叫「中國原創玩具」, 都真係幾唔知醜.......
原創呂布, 一定支持 :71:
功夫貓黨:@
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 10 字節系統限制: 15 到 10000 字節
功夫貓黨... 可以係邊樹買到呀?
原創意思是自己做新模吧,韓國佬都會雕人地設計的高達出首辦,辦權費甚麼的就算了吧,你買的是玩具,廠方如何處理跟玩家沒多大關係吧,他們出不出,你買不買純個人自由,但後果自負。如果是純國內原創應該會叫做《中國原創動漫玩具展》
另外我想問問FansProject的老變有沒有官方授權的?
其實功夫貓和建造派都做得不錯對吧?
功夫貓黨幾得....................
功夫貓黨幾得....................
denniskwong 發表於 24-8-2011 12:24 PM

agree, will consider buying
功夫貓黨呀!~童年回憶:D
好強下wo:58::58:
原創呂布, 一定支持
wlhactl 發表於 24-8-2011 12:09 PM

其實隻呂布未同SD三國傳入面隻呂布差唔多...
其實隻呂布未同SD三國傳入面隻呂布差唔多...
小堅 發表於 24-8-2011 01:53 PM

都唔係架, 睇設計圖就見到外型係好唔同
功夫貓黨!!!!!!!!!!!
but it seems not very movable, and i can see the crow soldier at the back
正喎 功夫貓黨:shiny:
00高達果個係國內人士自製的.
設計就係用回日本的
唔算抄
dhk34 發表於 24-8-2011 11:48 AM

咁都叫唔算抄:@又學到嘢:DD 大國即係大國,任何情況下都可以自我合理化!勁:DD
回復 30# chukkkk

韓國vp果d咪又係出高達改件,你會唔會話佢係抄人啊:38:
加上間野出d件都係要買一盒b記1/100模特型先用得
又唔會影響b記生意