Toysdaily 玩具日報

查看: 10260|回復: 45

[玩具報告] Marvel Universe --- 3.75" Hulk (Classic Avengers Ver.)

這款 3.75" HULK 是來自推出了一段時間的 Super Hero Team Pack --- Classic Avengers, Pack內包括 THOR, IRONMAN & HULK 的 CLASSIC VER., 眼見三款之中有兩款角色都是舊有改色, 所以小弟只單獨就購入較多新設計的HULK! Classic HULK的外貌較差, 不太吸引玩家, 所以網上一直都不多朋友介紹, 但事實上又是否真的令很多朋友失望呢??

這款 3.75" HULK 的BODY 同樣是重用Juggernaut 的大舊佬BODY, 小弟一直都不喜歡這種大舊佬BODY, 原因是手長腳短, 身形比例很古怪; 但這款HULK的比例卻有所不同, 雙腳加長了, 令最差的手長腳短問題改善了. 實在是不錯的改動!!

人物面相實在不吸引,科學怪人一樣的外貌, 而且有點像河童, 身上只有一條短褲, 全身光脫脫, 除了肌肉紋外,丁點刀傷疤痕都沒有, 絕對比不上World War Hulk!! 但想清楚它其實是元祖版本的HULK, 造型上比較簡單亦情有可源, 雖然身體上雕刻比較單調, 但看真點其實面相表情亦很仔細, 只是科學怪人外貌嚇怕了人吧!!

上色部份比較小, 面部上色比較多, 身上只有單色和短褲上了色, 出界和缺油等問題都沒有, 水準不差! 而且身體做了舊化, 令肌肉真實一點,沒有單調的感覺!!

關節數量和一般的大舊佬BODY玩具一樣, 腳掌沒有球形關節,不可以打斜站立; 頭能夠上下移動,關節數量足夠, 基本可動性不差!!

整體來說,可能我對這款 Classic Hulk 的預期不高, 所以我會覺得它超出了我預計, 它的造型設定很接近原著, 可動亦比之前SINGLE PACK 的 GREEN, RED & GERY HULK 高, 算是現階段出得最好的HULK(正常形態)!!

十分期待 2012 年推出的新款Hulk, 單看相片已經覺得造型, 可動和上色都十分高水準, 相信會成為另一款經典MU!

http://blog.yahoo.com/_PFK56SFRQLTYFXFYMMYMY3D2DM/articles/18964/index?bb=0
:shy:搶一!!!!clas sic avengers呢pack隻hulk真係好正,不過樣就毒左少少...不過可動補救返哂!!!e家搵緊x-force!
搶一!!!!clas sic avengers呢pack隻hulk真係好正,不過樣就毒左少少...不過可動補救返哂!!!e家搵緊x-fo ...
阿瞬軍曹 發表於 12-8-2011 11:26 PM

x-force BOXSET 不入了, 全舊款改色, WARPATH D色差過 SINGLE PACK, 狼人多到驚, DEADPOOL連鎗都無埋, 唉.......
個河童..........:72:
我都期待新款Hulk

HULK like
HULK!!!!!!!!!!! SMASH!!!!!!!!!
x-force BOXSET 不入了, 全舊款改色, WARPATH D色差過 SINGLE PACK, 狼人多到驚, DEADPOOL連鎗都無埋,  ...
gumng 發表於 12-8-2011 11:32 PM

狼人得一隻 deadpool都係得一隻 WARPATH 冇所以要入:$
呢排都入左好多野:D
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... tice&tid=162683
個河童..........
mkyfk 發表於 13-8-2011 12:36 AM

CLASSICE VER. 其實個樣好似了!!

(阿瞬軍曹 大, 借頭像一用)

我都期待新款Hulk
hkfelix1984 發表於 13-8-2011 12:47 AM

想問問大家,係td睇唔睇到d相?
好似我自己都睇唔到,Y記新版BLOG真係奇怪?
回復 10# gumng
除左第一張, 其他都睇唔到~~
頭像被屏蔽
回復 10# gumng

Actually, cannot see the photo
回復  gumng
除左第一張, 其他都睇唔到~~
hkfelix1984 發表於 13-8-2011 12:59 PM

整咗幾次,依家我睇到哂!
仲有無問題?
回復 14# gumng

睇唔到,我睇blog先睇到:unhappy: