Toysdaily 玩具日報

查看: 6634|回復: 16

[玩具報告] MARVEL SDCC SENTINEL + CLASSIC AVENGERS!

無去動漫展都入到~yeah~~

不過之後先得知有隻平d 既版本...仲要送多隻狼人....sad左

anyway都係好開心既一隻! 因為夠巨!

16" ! 高過12" 一截

可動其實都ok
基本既都有, 係接地差少少
另外無屈腰
不過咁大既玩具, 有得屈都未必係好事

我呢隻有d 問題, 上臂橫轉好鬆, 腰亦係, 唔知係咪我sad左?
有機會自己加固一下先

非常detail, 頭有燈!!
結構同12" ironman一樣, 用個ball joint做燈
同埋有好多種聲! 比起tf
呢隻有聲好有感覺

18 Mutant-Hating phrases:

Destroy Alpha level
mutant detected
Stop
Halt mutant
Sentinel Under Attack
Sentinel power core breached
Purge power core
Halt hated mutant
Beta level mutant detected
System breach
System meltdown
Power core failure in 5, 4, 3, 2, 1,
Mutant life-form detected
Ejecting power core
X-Men must be detained
Halt SFX – Mutant detected

加埋d laser聲

有睇x-men會好有feel!!!
即刻來混戰!

可惜我d x-men 收左入倉...遲下要搵返出黎擺大戰....

最後一提, 件甲同下腰都係軟膠
仲可以除~~

之後係classic avengers

thor, ironman, hulk, wasp 同antman(及其寵物)
之前都提過, 呢個組合係正宗既第一代avengers, 未有captain的
所以即使已經有hulk有thor, 都有收藏價值

wasp比較少見, 我記得dr.doom 2-pack有一隻, 但好似再細隻少少的

ant-man就真係第一次見

hulk同thor都一般啦, thor拎上手無起盒睇咁差
但都係新comic版靚d

重點既ironman, 其實係電影果wave 既舊版既repaint+新件(好長!)

不同既只係個頭同頸
點解要買佢? 因為個色夠classic

唔係點拍埋隻漫畫版iron monger?

講開, ironman由灰色變金色(黃) 都有段古....好似係因為印刷問題
所以先改做黃色

今次到此為止, 希望大家like!
隻sentinel我都有,好鬼正!!混戰一流!!!:he:
都你legends個隻BAF好d
可惜
原來LU兄連1/6都有玩∼∼∼∼∼:71:
好好的分享, 支持支持!!!
拍得好棒, 這款Sentinel真夠份量
配上MU的size恰恰好
:71:

不過人物姿勢好像有點怪怪的
黃色跟藍色箭頭的腳部位....好像骨折了??

C兄昨天曾否到過現x點 ??
Very nice pictures!!!
sentinet我都有入,真係好正!!

美玩就係有呢d 問題...關節永遠都怪怪地
呢隻要跪其實好勉強, 要夾硬扭就就角度

我有玩12", 就係因為ironman...

yes~拎住咁大盒實在太招搖了~
Ins pt 個個都啤住我XD
不過個盒我超like
awesome photos. I nearly bought the Sentinel last night, but finally i didn't as I have KO other toys. I think the art of the outer box is awesome as well
我想要隻spider man 唔知依家仲有冇得買?????
或者邊到有得買?? Thank you
大大的相好正,引死人:46:
the color of SDCC version is nicer than the normal release version, so no need to feel sad about it! :71:
回復 12# waimeng

呢隻係hot toys 12"
門市應該買唔到的了
或者可以試下"也苦"同"逃補"
不過要有食炒價既準備....