Toysdaily 玩具日報

查看: 3100|回復: 12

[分享討論] 買頭不快分享及評理

小弟玩figure很淺, 現愛買頭雕自組, 最近有單野真係好嬲, 想同大家分享及評吓理。

話說小弟去買HP頭, 去完HT訂野就去附近的figure舖(好景對面)看看有沒有, 上到去見有咪買囉, 買頭一定要揀架啦, hp啲頭... 我揀到第二個, 個店員 (好似八哥的.....) 就黑面, 仲要同我講: 個個好似你咁揀, 我地就麻煩啦。無名火起, 本來唔揀架啦, 我咪發晦氣話再揀囉, (我有keep住講唔該架) 佢一邊比我, 一邊黑面, 又講, 個個一樣架! 奈何我趕時間, 咪揀番我之前認定果個比錢走囉, 我走時仲聽佢係度念念有詞咁, 小弟已經好唔順氣。

隔日後去了雞旺, 才發現自己仲要買貴兩草。唉....

買頭要揀, 都係因為佢地啲quality唔穩定姐, 有錯嗎, 你貴過人地無所謂,生意嘛, 但佢咁既service想點呀?! 炒咗佢啦~!!!!! 學ht 呀?!

sorry 各位.....:56:
吾明點解咁受氣重要比錢
就係態度咁差都有人幫襯, 咪可以繼續囉~~
轉頭就走la.....仲買.......:ice:
我趕住玩又趕時間....後悔...:56:
今次之後要學"精" D 啦, FIGURE呢個深淵係冇底架.......冇必要趕住玩, 咪行多幾間SHOP當攞下靈感LAW, 睇下人地D 組妝玩成點, 參考下, 望下有咩配件合心水, HT都近 IN POINT架, 去望下先, 不過我都覺得雞旺D HP 頭平D, 配件又齊.....真係有排你玩啦! :(
請注意
談論購買經歷或店舖交易手法的post....
會移到 玩具市場情報集中區
謝謝~
算啦大大,原諒他吧,因他們真的沒有受過太多的教育。
回復 1# 小李子

點解唔即時,開佢波,您有道理唔駛理佢,您趕時間咪鬧到您夠鐘就行人law,,,,,唔岩就要出聲~!!!!!!
玩具之ma,,,,呢間無去第2間買
我知錯了................鳴.............:79:

無論點, 我唔會再上去!!!!! 除非佢炒咗果隻八哥啦!!!!!哼!!
hp都趕住玩?  遲買都實買到喎...
好景果間都係上去睇下  唔會買
買都返皆旺 又平d 有相熟 又再平
有時有啲款好快冇架! 好似學友仔咁
"我咪發晦氣話再揀囉".......勁呀!:71:
算啦,而家開鋪做老細,有錢就得,仲咩學歷
所以唔係咩叫做有爺生,冇X教?