Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 親手整爛隻 mark iv secret project..

如果佢叫你整爛隻 mark iv secret project~ 到你整爛完~ 佢話唔換 OR 俾多隻你咁點....
very good experiences...:50:
I can help you ..........................................
好老實~你一定會整爛架啦?
有隻新唔好過?但既然你問得都係咩姐~
唔係全心呃多隻都係諗住盡量KEEP完整,等未來有後補備品

係可以的,首先盡拆,明顯有螺絲位當然拆,AA膠位都要拆
基本上拆到隻野變半成品,但唔好太仔細,因為咁樣就會好明顯係整散唔係整爛
然後,搵當中幾件最大件,硬膠料(唔要ABS料)同關節位無咩關係外甲件
鋪條毛巾上面然後一鎚落去,記住要快同大力
你越快越大力個斷面越利,越少裂紋,第二時痴返越唔覺~你手勢好,
真係可能唔洗磨唔洗重噴都唔覺痕
真是可惜啊。。。
真係好難落手∼:no:
回復  buzz

Sigh.. 但我無法落手
Alton 發表於 9-8-2011 06:52 PM

用螺絲批拆散晒佢,然後中間混入D爛膠片扮砸爛:34:
大大落唔到手,小弟可以幫手~~

因為自己一定唔會咁玩法~
E神 發表於 9-8-2011 07:19 PM

I think everyone who loves 12".. still cant do it la > <
如果佢叫你整爛隻 mark iv secret project~ 到你整爛完~ 佢話唔換 OR 俾多隻你咁點....
Wilson23 發表於 9-8-2011 07:36 PM

Have email ma... Sideshow gum big.. dont lie to me ge..:77:
very good experiences...
ilovetoys 發表於 9-8-2011 08:02 PM

heart breaking experiences...
sideshow唔系唔ship asia咩:45:
好老實~你一定會整爛架啦?
有隻新唔好過?但既然你問得都係咩姐~
唔係全心呃多隻都係諗住盡量KEEP完整,等未 ...
不肖生 發表於 9-8-2011 08:30 PM

To be honest with u.. ofcos i dont want to break it la..
although this iron man have so many problem, I love 12", it is very heart breaking for me to do it..

Brother, u seems so pro, u did it before?!!!!!
真是可惜啊。。。
yiha9944 發表於 9-8-2011 08:34 PM

Who to blame.... T____T
真係好難落手∼
mark2004 發表於 9-8-2011 08:39 PM

Yes!! we all love 12"... it is very heart breaking!!
嘩, 好玩, 我想比錢你比我玩爆佢 :61:
玩爆人人搶既限定品的機會可說是零 :66: