Toysdaily 玩具日報

查看: 6509|回復: 14

[改造交流] [Kato Work] 1:3 Batman Joker 服裝製作

這是替BobbyC 製作的1:3服裝
褲子製作進行中
這1:3素體十分大,就是售價已經要USD500~600

The inside making with workmanship almost same as 1:1 :

The is the final version with the fitting amended and gold metal chain is added :

:71::71::71::71::71:
awesome
i think 1/6 impresses me more, but still this one is great:71:
太美妙••••••••••:71:
期待成品~:71:~~~~~~~~
所有紋理衣料都要揾過,又一大工程。
好有心機!大開眼界!好強呀!!!
真不敢想像個頭雕幾$!
不過如果我有師兄D技術,我都情願玩自製。
獨一無二&好有成功感:71:
所有紋理衣料都要揾過,又一大工程。
catcat 發表於 4-8-2011 08:55 AM

布料不是問題, 可訂造

至於手工, 更沒什麼大不了 ...
因為是 katoki.e 兄操刀 ...

在下最有興趣想知, Body可動性 ...
ching真系太犀利啦:71:
布料不是問題, 可訂造

至於手工, 更沒什麼大不了 ...
因為是 katoki.e 兄操刀 ...

在下最有興 ...
558558 發表於 4-8-2011 10:35 AM

老兄所言什是!
製作1:3比例的難度的確是輕易很多
我也不想製作太多這種比例的服裝
因為會不自覺的令製作精確技巧下降

可活動關節同範圍跟12吋body無異
只是關節系統結構完全不同
They are real functional pockets :

another 2 pcs of vest WIP

Kato 大大, 好羨慕你有咁好既技巧, 比10個 Good :71:
其實整到咁大,搵個真實既裁縫都得:@
其實整到咁大,搵個真實既裁縫都得
yoda大師 發表於 10-8-2011 06:30 PM

據我所知
BobbyC搵我之前
佢真係搵真實既裁縫做咗一套(而家佢套衫都響我手)
佢響Sideshow Forum 講過,
好後悔當初嘅決定
據我所知
BobbyC搵我之前
佢真係搵真實既裁縫做咗一套(而家佢套衫都響我手)
佢響Sideshow F ...
katoki.e 發表於 10-8-2011 07:00 PM

:47:係我太天真.....