Toysdaily 玩具日報

查看: 10058|回復: 35

[分享討論] 蜘蛛俠 Figure全球只生產咗1,400隻, 重少過batman隻限量, 限量比 量產量更多

原因就係貨源激罕,呢隻 Figure(蜘蛛俠 )全球只生產咗 1,400隻(From appledaily http://www1.hk.apple.nextmedia.c ... 373&art_id=15479261),起初仲以為無人會接貨,點知喺嚴重缺乏供應情況之下...

batman隻限量 ironman, 同P仔 都只是HK SELL 800+600= 1400, 如計埋海外數,估計全球2000隻. 不過蜘蛛俠係全球1400隻..咁D人炒咩呀!~HT D限量其實= 平時 量產figure  既產量, 之不過佢唔講平時量產出幾多...等D炒家炒死貨LA..

之不過限量係HT 既marketing 方式!~平時D figure都係咁既數LA
經過今次TOY fair, 我唔再信HT 既限量 figure 真係咁少, 限量 = 量產量.... :53:    HT唔好再出限量把LA....
大家以後唔好再比限量個詞呃左!~
没买到蜘蛛侠~ {:3_134:}
等他新一款才决定,希望有petter的头雕~ {:3_144:}
哈哈 真的 物超所質∼
香港報業有句行話,叫做「鱔稿」,即是做免費廣告。
全球1400隻??笑鳥~
全球1400隻, 吹水啦........................... 我個friend 等了成個月都重未有貨拎
頭像被屏蔽
佢又點知1400隻呢~ 高層先知wo~ 有古惑:p
呢隻的確係好嘢,我都係後追入.
同埋近期嘅HT都只有呢隻炒得起.
TD見報了~~~~~:DD
可以話你知1400隻 一定係流
之前有本雜誌話joker賣左100萬隻tim
你自己諗下有無可能?
全球1400隻, 吹水啦........................... 我個friend 等了成個月都重未有貨拎
gekigoke 發表於 1-8-2011 10:27 AM

係全球1,400,000隻, 先真:58:
1400 隻呢個數字,九成九係記者誤會咗會場限定 800VIP +  600 啦。
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
咪人講你又信 ...

香港, 台灣, 美國 ... 三個地區,
每個500 都1500啦 ...