Toysdaily 玩具日報

查看: 7733|回復: 12

[個人收藏] 因為佢(GX60), 令我第一次買超合金魂

雖然一直有睇toysdaily各玩家的發表, 但始終體會唔到超合金魂日版同行版既分別.

既然宇宙大帝係我心頭好之一, 買兩盒黎收藏都唔錯, 咁就"行""日"各一喇.

仲有幾個鐘我就要上機離開香港一個月, 返黎先開盒影相.
哩隻超合金令我係上機前仲撲嚟撲去, 真係叫佢一聲"大帝".:38:

補充:
其實我都唔急住玩. 但因為以下幾個因素…

1. 六神初初出果陣我都好期待, 但到派街果陣唔知點解冇買, 到幾年後有d剩貨我又冇買到. 到今時今日…唉. (但我唔排除之後會合埋眼買左佢)

2. 大帝我訂左行貨(1件), 不過俾人cut單, 一定要我退訂, 等都唔俾我等!

3. 成個8月係德國, 9月先返香港, 到時唔知咩世界.

就因為咁, 昨日(29)中午行街見到大帝日版派貨, 就用一個自己接受到既錢買左先.
另外又得知今日派行貨, 晨咁早起身去買, 而且仲係靚價. (walk in 都可以用 $1XXX 買到)

咁叫做完左自己心願, 可以安心上路.
9月返黎先開盒玩.

上面果盒係行貨, 下面果盒係日版貨.
到9月返香港我先開盒睇下有咩分別.
其實咩版對我唔太重要, 最重要有得玩, 唔駛捱炒價.

純分享個人喜悅. 謝謝收看.
大大,請問日版同行貨有咩分別哩?
日版貴d,其他無分別 :58:
日版貴d,其他無分別
nelngan 發表於 30-7-2011 02:59 PM

即是說 唯一分別就是可以早買早玩早享受 +0+?!
日版貴d,其他無分別
nelngan 發表於 30-7-2011 02:59 PM

咁點解要買日版?:?

我都係為左呢隻野第一次買超合金魂, 不過我唔急住玩, 所以訂亞洲版, $1495 ONLY
日本版, 香港版, 亞洲版, 係完全一樣我, 價錢唔同, 只係早收貨早享受, 遲收貨平兩舊
回復 5# GunLap

因為有d人係 "日版死士" :34:
其實日、行應該都唔大分別,但我都好想有大大出A,B比較報告- 奇待!
即是說 唯一分別就是可以早買早玩早享受 +0+?!
電魂 發表於 30/7/2011 15:01

you get the point :73:
you get the point
nelngan 發表於 30-7-2011 03:23 PM

我多數都唔急玩 所以大多數都係訂行版多既~呵呵
呢隻大帝係小弟第2隻超合金
第1隻就奉獻左畀 GX-45 因當時J2 播 真鐵甲萬能俠Z 毒到應一應
所以託朋友從日本帶回來給我了
我都係為左呢隻野第一次買超合金魂, 不過我唔急住玩, 所以訂亞洲版, $1495 ONLY
日本版, 香港版, 亞洲版,  ...
twhchan 發表於 30-7-2011 03:06 PM

其實我都唔急住玩. 但因為以下幾個因素…

1. 六神初初出果陣我都好期待, 但到派街果陣唔知點解冇買, 到幾年後有d剩貨我又冇買到. 到今時今日…唉. (但我唔排除之後會合埋眼買左佢)

2. 大帝我訂左行貨(1件), 不過俾人cut單, 一定要我退訂, 等都唔俾我等!

3. 成個8月係德國, 9月先返香港, 到時唔知咩世界.

就因為咁, 昨日(29)中午行街見到大帝日版派貨, 就用一個自己接受到既錢買左先.
另外又得知今日派行貨, 晨咁早起身去買, 而且仲係靚價. (walk in 都可以用 $1XXX 買到)

咁叫做完左自己心願, 可以安心上路.:79:
9月返黎先開盒玩.
我多數都唔急玩 所以大多數都係訂行版多既~呵呵
呢隻大帝係小弟第2隻超合金
第1隻就奉獻左畀 GX-45 因當 ...
電魂 發表於 30-7-2011 03:46 PM

如果唔係cut單事件(受害者之一), 同埋成個8月唔係香港,
我都會睇定d先算.

而家買到還到心願, 俾多少少, 都接受到既.

如果第日亞版派街做到$14xx, 我好樂意買多盒.
如果唔係cut單事件(受害者之一), 同埋成個8月唔係香港,
我都會睇定d先算.

而家買到還到心願, 俾多少 ...
codyyim 發表於 30/7/2011 16:27

亞版$14xx..............., ching, 我怕你有夢難完呀 :42: