Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 好懷念HK C3啊~~

這個Topic好似好Out. 但睇見宜家個動漫節咁樣. 真係好懷念年初之C3展覽. 雖然地方細細. 但九成單位都是關於動漫. 人流又唔多, 好好行.
又可以用正價買到Volks ”五星”  模型. 最開心能夠現場睇到” 河森正治” 老師訪問, 重有簽名和合照呢!! (20幾年前怎會想到可近距離接觸偶像真人, 如果”美樹本晴彥” 老師和” 飯島真理” 小姐有來就真係超超超超perfect 了!!!)

另“神田英貴” 老師的晝也很正, 我有幾盒長谷川超時空模型, 都是因他畫的盒面已買的. 好有當年” 高荷義之” 老師之風範.

還有” 江瑞莉沙” 小姐, 雖然她不是我那一年代, 但她幫我簽名時, 我讚她的簽名很可愛. 她笑得很開心呢!! Very nice!!

當然最意外竟可聽到各日本動畫歌手live表演. 真是超專業, 很容易就帶動到現場氣氛. 當某男歌手(是否影山?) 唱出” 聖鬥士星矢” 主題曲時, 真係high到爆!!! 那一刻直頭想成個人跳起. (但成四十歲人真係唔係幾好意思….)

真係非常期望有關單位能每年都舉辨就好了.
頭像被屏蔽
講得好!
:71::71::71: