Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: machi727

[分享討論] Transformers DMK 骨架完成..!! (加水貼問題)

水貼方面有冇諗過自製~?

例如scan左再用DIY空白水貼print出黎~?
電鍍色效果是--->黑底色-->光油-->光油-->再上電鍍粉捽....出來效果超正!!

誤同模形本身電鍍感覺 ...
machi727 發表於 1/8/2011 17:19

想請教多一樣野, 佢既電鍍部件 就咁浸漂白水, 定係要浸一次thinner 先?
電鍍部件我只是浸一晚淨漂白水已無曬電鍍,但要不時反下d部件...
人仔貓大大,想請教自製水貼...空白水貼係邊樹買?...同大約的步履係点..?.:77:
晌高手面前講教未免太班門弄斧了...分享交流下就冇問題~

DIY水貼一般把圖案的softcopy以 彩色(最好laser)printer 印出黎~

空白水貼我見過晌D 模型/G.Kit舖 有售,例如千里達/雄發~

退而求其次可以考慮下以printer用薄膠貼印(唔近睇條邊唔明顯)~
http://www.toysdaily.com.hk/discuz/thread-16212-1-1.html
machi727兄,
最後你隻DMK柯柏文完成了嗎~?  好期待看相片~:handshake: