Toysdaily 玩具日報

查看: 4507|回復: 11

[玩具報告] Takara Tomy Batman(無錢,玩唔起Hotoys)

之前嚮5月中,平入左呢款"Takara Tomy Batman Begins in genx core Batman"
如果要數最神似嘅1/6 Batman....
第1位必定係動漫節嘅限定版Hottoys Batman同Hottoys Original Costume The Dark Knight Begins Version  .....然後就係呢盒Takara推出嘅版本喇.....
非常之有電影感嘅外盒boxart.......

內容物:

呢個角度反而比較似1989年Michael Keaton版嘅Batman........奇怪??

附送Bruce wayne"靚仔"頭雕一個!我個人認為反而較似Christian Bale參與演出"American Psycho"  (港譯"美色殺人狂")果陣時嘅佢

蝙蝠裝完成之前,Bruce潛入警署搵Gordon嘅臨時裝束,奇怪嘅係Takara跟嘅頭套是錯嘅,而且呢時侯腰帶理應係未出現蝙蝠鏢(蝙蝠鏢嚮當時係未完成打造嘅,同時心囗亦都未有大蝙蝠嘅圖案)........係因為廠方想重現Bruce wayne 電影入便嘅忍者造型?當然,armarm嘅Hottoys限定版Batman基本上係最忠於原著啦(但Hotoys版心囗亦都有大蝙蝠嘅圖案).

多謝觀看!                                        :64:

後記:
armarm嘅動漫節...我無去...一來要開工,二來無錢,三來無訂/高追Hottoys隻限定版Batman.......
日圓早2日起又10算,Rah Kabuto2.0.......放棄算......咁Hottoys限定版Batman呢!?我買!假如我中左六合彩嘅話!.........唉,算了吧........開少12吋條line~上個月都索性賣左呢隻Batman,費事睹物思人:38:,"無眼屎乾淨盲"........見細佬我提左咁多次隻Hottoys限定版Batman......就知我嘅怨念有幾深啦.........無陰功呀:53:~~~~~~~~WHOO-OH-O 無心睡眠~ WHOO-OH-O 腦交戰~:63:
p.s.同時希望各位睇呢個post睇得開心之餘,入左隻限定版Batman嘅師兄都玩得開心啦:77:
頭像被屏蔽
想更正, hot toys 新的那隻心囗都有大蝙蝠嘅圖案的, 所以樓主說Hot toys 那隻是完全忠於原著是有誤的........
這隻真係好正!~~(現在買還是很貴, 但對比炒家batman...已平好好多.......:71:)
這隻也很正且現在買還是很貴, 只要把Bruce頭雕換H記的就perfect!
Wonderland 發表於 30-7-2011 03:51 AM
呢隻我都有呀!! 記得當年論壇常拿M記, HT 和這一隻來比較. Takara Tomy 這隻評語是最高的!!
好物支持••••••••••:71:
影番D相出來止渴喇!~:52:
呢隻我都有呀!! 記得當年論壇常拿M記, HT 和這一隻來比較. Takara Tomy 這隻評語是最高的!!
bigbigfriend 發表於 30-7-2011 11:10 AM
呢隻我有個FRIEND 以前好鍾意, 成日都提 :71:
Ha, this one good ga and I also have 1 with unopened accessories~~

:)
想更正, hot toys 新的那隻心囗都有大蝙蝠嘅圖案的, 所以樓主說Hot toys 那隻是完全忠於原著是有誤的 ...
brucewayne 發表於 30-7-2011 10:04 AM

已經更正左,thx
黐線架,我d相影得咁差都俾人偷上yahxx拍賣:53:
已經更正左,thx
KuMaHiAce 發表於 30-7-2011 01:24 PM

:71:  這隻我都有, 當時三間公司這隻出得最好, 同埋得佢一隻有Bruce Wayne頭雕送, 我覺得HT新果隻都係炒這隻的慨念(起碼佢地當時諗唔到送這些配件), 我唯獨有些後悔因當時心諗有這隻足夠不想重覆已沒有訂TDK 的 Original custom ver., 好在見到仲有咁多師兄推呢隻都有些安慰~