Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: sgsky

[活動展覽] 講真見到而家動漫咁既景我地真係有心玩玩具既人以後要....

花2個星期去等抱抱?...賓賓就有得你抱...2星期我都唔知擊落左幾多米格機了
回復  jazz4004

如果有兩個星期我會陪屋企人,仲有玩未開包裝嘅game同玩具(依家個量夠我不眠不休咁 ...
Hiroakiming 發表於 29/7/2011 10:37 [url=http://www.toysdaily.com/discuz/redirect.php?
goto=findpost&pid=5408626&ptid=161281][img]
[/img][/url]

可是今早聽收音機說前面的位置有人開價五萬塊耶......
說實話就算只有一萬塊himiko也認為很有排隊的價值嘛,兩星期甚麼也不用幹就能賺5位數字,多找位朋友每人輪流12小時當是暑期工多好~~
我就唔會因為玩玩具花呢d精神排隊囉...人生有幾多個2星期?..走去排隊???
老文 發表於 29-7-2011 09:13 AM
x2
就算有時間都唔會咁樣浪費法
可是今早聽收音機說前面的位置有人開價五萬塊耶......
說實話就算只有一萬塊himiko也認為很有排隊的價值 ...
卑彌呼 發表於 29-7-2011 10:57 AM

炒黃牛炒場犯法但炒其他野唔犯法:42:
回復 17# 卑彌呼

開價五萬不代表實收五萬,呢類消息實有炒作之嫌!
如果果五萬係排隊前有訂收就ok,如果唔係到時開場冇人要就白做兩星期......
搵人排隊係冇contract限制所以排隊黨員實則收入根本無法確定:67:
ching你如果有興趣嘅話請三思:o
炒黃牛炒場犯法但炒其他野唔犯法
yugi 發表於 29/7/2011 11:01

也許到某天有甚麼大事件出現以後才有可能會立法??
話說如果炒門票犯法...其實炒賣限量版在本質上是否相同??
有定價+有限額配售......
我們仲可以..係道吹水..排隊..玩合金..其實已經好幸福
我覺得後生仔一生人傻一次半次都冇乜所謂既, 當係回憶一部份, ok既, 我呢D老餅就當然唔會啦, 排排下猝死咪大鑊, 但家下咁既情況, 又賓賓又乜咁, 就真係無謂!
回復  卑彌呼

開價五萬不代表實收五萬,呢類消息實有炒作之嫌!
如果果五萬係排隊前有訂收就ok,如果唔係 ...
Hiroakiming 發表於 29/7/2011 11:12

沒有啦~~
只是剛好早上在收音機聽到便拿出來說說~~
而且也不可能跟公司請兩星期的假期嘛......
無業的倒是可以考慮一下,哈~~
沒能力的朋友最後只有無奈地選擇放棄一途
卑彌呼 發表於 29-7-2011 10:47 AM

又唔係買樓!點會冇能力?
有錢可以代表有能力,但呢D錢抵俾呢D人賺咩?
又唔係買樓!點會冇能力?
有錢可以代表有能力,但呢D錢抵俾呢D人賺咩?
炒價仙人 發表於 29/7/2011 11:47

不不不~~
有沒有能力只是因人而異的啦...只是買樓比較貴所以沒能力買的人比較多~~
同理因為炒貴了而沒能力買的人也不會是不存在的嘛~~
好~~扯談完了...
更正更正
應該說『過不了自己的心理關口無奈放棄』才對~~
不不不~~
有沒有能力只是因人而異的啦...只是買樓比較貴所以沒能力買的人比較多~~
同理因為炒貴了而沒能 ...
卑彌呼 發表於 2011-7-29 12:25 PM

知唔知而家d大陸仔用3.4憶買層樓都話自己中產人士= =
我就唔會因為玩玩具花呢d精神排隊囉...人生有幾多個2星期?..走去排隊???
老文 發表於 29-7-2011 09:13 AM

老文好嘢, 老文萬歲!!:71::71::71::71::71:(五個叻呀!)
知唔知而家d大陸仔用3.4憶買層樓都話自己中產人士= =
sgsky 發表於 29/7/2011 12:50

我知道哦~~
但國內年收入不超過1000rmb的也是大有人在,所以還是因人而異嘛~~