Toysdaily 玩具日報

[詢問] 而家先買... BM 12 吋 響鬼... 會唔會倒錢落海 ?

我是日版第一版, 一直放盒中從不溶衫溶線, 前幾天心血來潮開箱, 結果手賤去硬拆腰帶(不知腰帶跟皮三角褲的部 ...
Wonderland 發表於 27-7-2011 09:18 PM

首先請問點分第幾版?
我都係買番黎,封盒後就放左入櫃。
由於屋企未有合適空間去整玩具櫃,就一直將全部figures先封盒收藏。
所謂溶線又係點樣?
我啲拆出黎擺放既搪膠公仔就好黏手。
Thanks
我是日版第一版, 一直放盒中從不溶衫溶線, 前幾天心血來潮開箱, 結果手賤去硬拆腰帶(不知腰帶跟皮三角褲的部 ...
Wonderland 發表於 27-7-2011 09:18 PM

首先請問點分第幾版?
我都係買番黎,封盒後就放左入櫃。
由於屋企未有合適空間去整玩具櫃,就一直將全部figures先封盒收藏。
所謂溶線又係點樣?
我啲拆出黎擺放既搪膠公仔就好黏手。
Thanks
我第一同第三版都擁有過,
第一版雖然會溶線, 不過隻幻彩色係第一版靚 D :71:
頭像被屏蔽
Thanks Wonderland。
我記得都應該係超人到買。
回復  雷伊

日版第一版應該是超人或是水貨2008年賣出的第一版, 後面"沒有"貼一張方形白色行貨的貼紙印有 ...溶線就是響鬼身上的滴膠線條因為腰帶及皮三角褲長時間固定再同一個點; 滴膠會融化黏住
Wonderland 發表於 28-7-2011 01:43 AM

想請問ht 蜘蛛俠件衫d滴膠會唔會都一樣融化,因為想知好唔好高追..
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
先訂先得.早訂就瀨晒野,我響出貨前個月才訂,是第3水;第1水出事,第2水改唔切,第3水因此廷遲大半年才出廠.

就算日後rah會出響仔,rah咁縮骨,相信唔會用rainbow coating.
我嗰隻又無事無幹喎,至於係咪倒錢落海?玩得玩具都應該唔好問呢條問題啦!
特登睇o下自己o個隻...無溶線無甩色, 個身仲好乾爽~
不過腳底就"痴"左紫d色落個櫃度......
頭像被屏蔽
actually, i think we really should not buy Medicom
師兄,我係12寸新手,玩過幾隻ht,唯一一隻mediom係紅響鬼。
見平於是bid咗盒全新既玩下先,再決定買唔買原色。
交收嗰陣賣家都好好人提醒我易爛同任我check,返到屋企拎出盒都未玩,隻腳已經自動斷裂
個底座又唔知想點夾唔穩,條腰帶又扣唔緊三隻cd,「玩」過一次之後都怕怕,就算好鍾意555,skull同joker等等rider都唔敢再買,永久blacklist哩間廠!
而家先買... BM 12 吋 響鬼... 會唔會倒錢落海 ?

上網查左一查 !
有三個版次...
第一版唔好提啦而第三 ...
玩具 發表於 27-7-2011 11:47 AM

兩隻我都有
第三版只能看外盒上面貼得應募卷時間
“2007年10月末日”才是第三版

溶線就是手臂身體身上的線條會被漆給黏住
只有第三板才不會,其他兩版或多或少都會溶
這隻出的很漂亮沒錯,我自己到現在都還是很愛,不過可遇不可求,我不建議收了
因為這玩具出太久了,這樣長期密封在箱子裡的第三板新品,都很難保證完整性
再等個幾年等再版吧:(