Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] GX-46 刃馬一體係日本賣緊9xxx yen之嘛, 點解要係HK捱炒價貴玩具??

我想問呢隻係香港舖頭試過最平賣幾錢 ?
有人話7xx 入到 ?
"全中!!! 我都係14魚(合理價)"入手 ^^
我都唔會買炒野,但係都唔會等佢潛水,合理便行,大家都要生活嘛 ! ...
mcdull1975 發表於 21-7-2011 08:53 PM

十個讚!!!:71:態度正確
買到插水野就梗開心,但就唔會等插水,合理就買,個個等插水d鋪頭聽執笠..
回復 45# FEMAN

我係名古屋間big camera買, 咁岩聽朝又再去, 幫你睇下仲有冇貨
回復 46# samsung

$7xx應該係日本7千yen個次特價.
香港最平好似係馬鞍山3條9個次特價la..
估計本人入個隻就係呢次特價貨之一.
係阿虎同人bid架
回復  samsung

$7xx應該係日本7千yen個次特價.
香港最平好似係馬鞍山3條9個次特價la..
估計本人入個隻 ...
juwan 發表於 26-7-2011 14:00

我都想係日版, 不過我個隻係行版...~~
回復 51# Lilith

咁就恭喜晒大大...個價真係好抵...:77:
回復 45# FEMAN

架綠機已經去返15xxx yen喇,不過有其他平野, dmk柯柏文7390yen咋, 如果同dmk bumble bee一set買仲平多450yen, bumble bee都係3190yen咋
我都係剛去完柬京回來!
冇去Big Camera 所以見唔到gx46,
所以冇買!以往Big Camera 主打賣電器,
唔知而 ...
麵包超人 發表於 21-7-2011 02:56 AM

如說新玩具, 一向Big Camera 及yodobashi 嘅hobby 館嘅價錢是最平的, 仲有point card,最大係秋葉原yodobashi 7樓hobby館, 全層玩具+電玩, 而西新宿yodobashi hobby 館都唔錯, 有5層, 但每層較小.
回復 53# zerokit

唔該哂 zerokit 兄~真有心
名古屋太遠我唔過去喇,東京果邊啲 big camera 嘅話我先去到
有機會約埋一齊喺日本尋寶啦
抵到爛啦, 我之前一出即入要成17XX, 不過對比番而家既金毛同大帝, 又唔算係好貴, 因為GX46 YEN 價要成差唔多30,000 YEN, 而金毛同大帝都二萬零YEN, 所以就算14XX 入都覺得抵.
我覺得呢d 野真係可遇不可求, 超合金魂未必會隻隻跳樓, 咁口岩你初時唔想買後來見到平又買到咁咪當賺左law... 我不是賣玩具, 只係買了玩具不少年日, 如果以日本有平貨話唔使捱炒價又似乎片面左d... 始終有d 野缺貨就全世界都炒, 突然間多了一堆貨又去唔晒就咩都會平... 所以總之自己買得心安理得, 冇謂用個價去衡量件貨既品質... 我好多野一出就買, 有d係升了既, 有d 係跌到賤過地底泥, 呢d 野隨緣吧...

仲有日本哥邊平又如何? 我去過日本不少次, 我見過唔少平野, 但問題帶唔帶返來, 或者想唔想帶又係一個問題, 以呢盒"大贊卡"為例, 比你咪最多一盒起兩盒止, 唔通去日本玩, 帶到成箱貨咁返來, 都係要自己拎, 又係成本來的吧...