Toysdaily 玩具日報

查看: 10141|回復: 12

[機戰系] 超級機器人大戰OG 1/144 風之魔裝機神 CYBASTER(補好了請觀看)

這款模型購入一段時間遲遲未為它拍照XD,目前市面上很罕見
也是唯一如此大尊的魔裝機神(1/144比例、高約19公分)
並且能完全變形(半眼GK別拿來相提並論CP值太差)

此次造形採納機戰OG的藍圖 外表觀來似乎比較壯碩,顛履傳統流線感
許多人看慣了遊戲中SD比例,一時間難以接受正常寫實的樣子吧?
,另外壽屋不像BANDAI會把尖銳處給鈍化
所以這架機體各個部位都有菱有角
把玩時請小心容易碰撞而傷害了套件
作法一樣同上一款,純素組

寶石處內加工貼紙 呈現出陽光照射下表面折射的質感

以下機體招式皆從機戰OG觀模而來(話說NDSL的魔裝機神必殺COSMONOVA比較好看)

"補完照片,好累"

外盒

Can't see the photos.
no photo can see....
:71:支持壽屋機戰素組~~
我家果隻風魔都係素組~~:66:

me too
空間爆了:26:
我都支持琴吹屋d og機戰模型,自progessive版古鐵後都開始進步,色差(即係唔岩色既地方)不太嚴重(最嚴重係異變參式同art-1,搞好耐......:63:)
之前每個月都會出一隻,而家幾個月先一隻,唔知佢地係咪忙出figure同其他野.....
唔知點解我唔覺得少見,難怪上次交收時個買家都話呢隻好難找......
不過我覺得呢隻好似比較肥,反而non scale o個隻會好少少,不過就黎出o個隻就更加好,可惜的是銀色,不知會否甩.....
:71:支持基友,有空去下面吹吹水:77:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-132951-1-1.html
多謝大大多圖作品分享
唉, 每一次見到有"同志"POS芋戈戰的模型, 我就慚愧一次....
因為實左儲左咁多係度都淨係砌左凶鳥MK-2, 猛禽同SRX咋, 零式的只射器同劍都未完工,.......:49:
呢隻不是罕見, 而是難賣, 不過我都一出即BUY即素組左
雀型好勉強下:cool:
雀型好勉強下
cybster 發表於 21-7-2011 10:54 AM

其實算OK

不過變形時上半只係縮左腰, 當然冇半眼隻上身可以扁晒咁正

雀頸可伸縮, 角可拍埋, 變人型時用

模型版賣點是翼間用兩重關節連接, 可以張開和疊埋

半眼那隻的官網介紹
http://studio-halfeye.com/works/ ... /cybst_gimmick.html
今日入左~我要噴銀~~~短野出奇地大同重手~~~希望可以盡快開工~