Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Garycharm

[吹水專區] 港產拉打劇【我和僵屍有個約會】

唯一一套係亞視叫做睇得完全套既劇集,題材俾較另類所以比較有新鮮感,當然女角既42"長腿係功不可沒啦( ...
巴武藏 發表於 14-7-2011 05:16 PM

我記得當年有雜誌問過監製,佢既答案好似係"有參考過gs美神既造型"
其實唔使佢講都好明顯睇得出,超短裙、長腿、伏魔棒(造型有9成似)、貪錢,全部都一樣
我記得當年有雜誌問過監製,佢既答案好似係"有參考過gs美神既造型"
其實唔使佢講都好明顯睇得出,超短裙、 ...
SHOCKER 發表於 15-7-2011 02:41 PM

佢認點都好過「假利略」…
其實唔使佢講都好明顯睇得出,超短裙、 ...
SHOCKER 發表於 15-7-2011 02:41 PM

http://www.youtube.com/watch?v=tg07Wo_QM8Q
:71:

當年我都好鍾意呢套劇, 而睇埋佢個創作特輯就更喜歡, 超like~!
第一輯係參考GS美神, 而第二輯係JOJO冒險DIO編
佢d編劇將當時最update嘅元素都放晒落去, 而你又唔會覺得格格不入, 的確係高手~!
亞視依家1~5凌晨3:30重播,不過咁夜搵鬼睇XD
亞視依家1~5凌晨3:30重播,不過咁夜搵鬼睇XD
cgdragon 發表於 16-7-2011 12:50 AM

亞視一得閒就會重播>>>重播>>>又重播
我諗佢呢十幾年裡面都重播過最少4~5次
可惜結局兩大主角逃不了命運
三大塊話費看來十分快捷方式
想第二集出DVD....

第三集講到佢地係外星人就真係.......

最好睇其實係第一集,第二集就造形最靚