Toysdaily 玩具日報

查看: 3540|回復: 23

[吹水專區] 港產拉打劇【我和僵屍有個約會】

昨晚和朋友談起【我和僵屍有個約會系列】,
忽然覺得,這套劇其實非常「拉打」,難怪當年我這麼沉迷~~~~

有沒有巴打同樣喜歡?

http://www.youtube.com/watch?v=ajJSKwJjt9g&feature=related
由第一集去到第三集我都有睇...
最鍾意最多演員都係第二集...
最鍾意第二集金正中同老翻貞子個段感情...
我都有追,不過是第2,3集睇得最多集數.
可列入香港科幻故事經典!
回復 3# warxv

列入香港科幻故事經典
同意!重好過好多無記的節目:x
第2集呀華哥最形:handshake:
唯一一套係亞視叫做睇得完全套既劇集,題材俾較另類所以比較有新鮮感,當然女角既42"長腿係功不可沒啦:46:(其實阿"萬二蚊"個造型同設定係唔係抄GS美神既呢?)
回復 4# mkyfk
咁公道D,無記早年都有好野的,有套周潤發做外星人的,名忘記了再生人什麼的,都OK呀.
仲有老洞,執到寶,無雙譜都係特別之作.
近年就真係無乜呢類題材了...
有套,精叻B,睇左尾段都有D意思.
回復 6# warxv

Haha......I count these few years only
Surely, old TVB have many good program

老洞?:50::50:
回復 5# 巴武藏

重有勝者為王:57:
回復  mkyfk
咁公道D,無記早年都有好野的,有套周潤發做外星人的,名忘記了再生人什麼的,都OK呀.
仲有老洞 ...
warxv 發表於 14-7-2011 05:23 PM

等我幫下你啦...周潤發0個套叫"天降財神"...你講個套應該係"再版人",同"天降財神"一樣都有梁朝偉...
回復  mkyfk
仲有老洞 ...

我果時次次睇都好驚聽到叫老洞果把聲...老~~洞~~...:69:
老實講 我個人感覺係....由我4,5年級開始
tvb一直退步...退到我中五 唔再睇tvb劇
而僵屍係我六年級時睇既劇
我當時覺得好好睇=3=
早幾個月前 仲翻睇返...好正
:34:一代經X:57:xdxd
回復  mkyfk
仲有老洞 ...

有套周潤發做外星人的>>係咪天降財神 ??
等我幫下你啦...周潤發0個套叫"天降財神"...你講個套應該係"再版人",同"天降財神"一樣都有梁朝偉...
巴武藏 發表於 14-7-2011 09:26 PM

果然還是要高人出手,就係"天降財神"了.
再版人你講起都算係科幻片WOW!

三輯僵屍中,最鍾意第一同第二
第一輯,鍾意佢題材劇情夠新鮮,有42吋長腿,小弟當年亦非常沉迷"惡魔城-月下之夜想曲",加上我有睇開gs美神
第二輯,劇情製作明顯認真好多,人物設定更加係極高水平(以hk電視劇計),華哥演既將臣好型,充滿最後boss feel