Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] [經典] 最有型既拉打奸角, 世記王SHADOW MOON!

頭像被屏蔽
本年度SHF 人氣之作, 出然於1987-89年既  同  的世記王影月已經有無數既人分享過. 不過呢隻少弟依然有 ...
insomniac 發表於 8-7-2011 10:37 PM

大大似乎搞錯了,shf影月,手臂的彎曲至少可超過90度哦,因為是軟膠 所以彎到90度時,還可繼續彎,跟RX的手臂一樣,可彎到底沒問題

強烈要求加入精華!
insomniac兄既分享真係n絕
黑白背景表現得技術精湛
相片有多角度既溝思
而已ps簡潔得來又精彩!!!

唔support都對唔住自己...
側側地睇真是好型,但正面睇略嫌太瘦...
BTW,Very nice photo~ :71::71::71::71::71:
請問有無大大知道shadow moon 係RX 出場集數?
首位"壞矇面超人"唔係影月
係shocker rider
多謝各位支持, 睇得開心就得喇

我覺得最有型既拉打奸角係......嘰嘰兵
米肥 發表於 9-7-2011 00:43

笨大肯出, 入返幾隻比隻新1號切都唔錯 :he:

我鍾意你第一張 'TITLE' 圖 !!!!!!1
一隻 SHF 整一張同 STYLE 一齊並列就好正 !!!!!!!!

>>有時笨大也會 ...
玩具 發表於 9-7-2011 01:16

我每似出REPORT 都有張架, 可以去我BLOG 睇下其打既SHF TITLE 卡 :)

好圖!!!!!!!!

基於慣性收視,我自細就好少睇亞視,因此無緣接觸喱套劇,所以投入唔到,最後我將3子賣 ...
iorik 發表於 9-7-2011 01:48

而家睇返都唔遲. 但係其實細個都係比拉打既造型吸引為先. 第一次接足好多時都係係玩具店

大大似乎搞錯了,shf影月,手臂的彎曲至少可超過90度哦,因為是軟膠 所以彎到90度時,還可繼續彎,跟RX的手臂一 ...
greatmuta 發表於 9-7-2011 04:11

Ya, 所以我話大約, 同題及個個位係軟膠做. 影相屈一陣都OK, 不過長期屈過90度怕塊軟舊會爛.

請問有無大大知道shadow moon 係RX 出場集數?
saihttam 發表於 9-7-2011 08:49

好似中間左右, 第22集左右

首位"壞矇面超人"唔係影月
係shocker rider
SHOCKER 發表於 9-7-2011 09:37

所以我話 "原創", SHOCKER 拉打話晒都只不過係老翻 :x
多謝分享,不過仲係炒價,唔入!!
W900 發表於 8-7-2011 10:41 PM

唔入x2:unhappy:
Must add marks for this with heart post!  :)

Just my opinion, the look of this Shadow Moon made me feel disappointed............. :56:

Waste this great design.................... :63:
影得好正! 好在我都有隻, 如果唔系實毒死, shadow moon是我第一隻shf, black & rx 我實在買唔落手, 希望有ver.2, 現正等待rider-1...
影月得確是好物, 謝大大用心既一貼:64:
相影得好靚,好用心, 十卜
雖然我無呢隻12吋
但我覺得玩起黎,起碼無咁肉赤
唔使就住就住D關節
影得太好啦!
影得太好啦!
再多謝大家支持, 同德哥加分 :64:

雖然我無呢隻12吋
但我覺得玩起黎,起碼無咁肉赤
唔使就住就住D關節
quincy 發表於 9-7-2011 21:29

12" 個隻手掙成日反彈, 同我個隻有隻腳鬆到一定要用STAND, 真係買返黎得個擺字 :no: