Toysdaily 玩具日報

查看: 6802|回復: 14

[玩具攝影] 期待已久 - 六二九

當大家睇到呢個POST果陣...大概已經係岩岩好2011年6月29日既晚上0時0x分
或者聰明既大家已經估到...我係專登12點正先開POST!!!
嘿~第一次夾時間甚至日子開post...明明已經打好內容,但就要等...個心又好期待大家既內容

由於小弟係用手機影,So冇其他大大影得咁靚...甚至有D濛...希望大家唔好介意
*以下呢首TFM既歌...個人覺得好好聽,我聽左三日......感覺同美版有得揮
http://www.youtube.com/watch?v=CHD4Wic594c&feature=share
↑歌link~希望岩大家聽...大家可以先睇呢條Link一次...再聽住呢首歌睇我既相...

麥加登
TF3之中,我最想買果隻一定係麥加登,
大概同好多人一樣,三隻之中,佢應該最似電影,甚至係最型!!!
第一集果隻真係唔知想點咁,有種麥SIR咁多年被冰封,冇食野而瘦骨如柴既Feel 手指又...八爪魚...
第二集...當時的話,我算接受...因為比起第一集,真係型左,但可惜既係...左手太細,V級仲有個龜背...呢點真係敗筆!!!除非係正面影 可以搵位擋住個龜背,否則...當係一個飛行器!?
佢第三集,單係帔風既浪子型真係...殺死人...外型都好接近電影版...要我講不滿的話...就係隻損眼...因為唔知情既人,可能以為麥sir大細眼...戰損部份用返膠好過...
anyway,第三集既麥sir真係好好玩...亦係我玩得最耐既一隻...

音波
亦如上文,當時電影未出就流出圖樣,果刻已經想買佢...
但奈何當時未見有音波...
當再出果陣...我又唔想買TF玩具..
呢隻音波見好多人踩...讚既真係唔多見...而我就覺得幾好 可能太多人踩...
要我講缺點...只想講佢腳勁短...我全屋最矮既TF...同埋人型果陣隻腳好易八字腳...
最後比我玩到...音波可以變劍同盾...(之前有睇我post的話)

星星叫
一出果陣已經心動,但一直15/16...點解呢?大概好多人都見我問...
如果要同V級麥SIR襯...應該買第二集既V級星星叫?定係第三集D級星星叫...
最後上網睇左好多POST同相...甚至重睇電影...先決定買第三集...
因為第二集感覺又肥又矮,雖然比例仲高過麥SIR...重點係...唔似電影版咁既身型...
第一集既星星叫拍埋麥sir度...真係高過麥sir 又橫過麥sir...完全搶哂麥sir鏡頭!!!
而且第三集果對武器好正...
買返黎,好驚喜...勁好玩!比例上同麥sir相差唔算太多...只係戰機比較細
而外型都好似電影...果然冇入錯...(雖然係玩具街見到第二集果隻 只係一魚頭)

路障
第一集開始已經有d想買返黎比麥sir做卒仔影相...
但亦如上文,一係就冇左回事...一係就買左其他先...
本身想買第一集果隻,身型比較順眼,同埋有隻機械人仔...
但點解我買左第三集!?因為把槍好正...變爪更狂野...
唉,唔知點補返機械人仔好...冇理由買多隻第一集果隻

震波
咁多隻TF之中,佢真係令我最深刻...
只係擺係到...已經好型...係燈光既照射下,對眼血紅色既渣古眼好正...
雖然武器得兩樣,但變化好多...亦如其他大大所言...管侯太短啦...
聽聞第三集 震波好關鍵...真係有D期待!

黑狂
我第一隻變型金剛...而家玩返...會發覺第三集D關節良好左好多...
但SIZE黎講...第三集細左囉...
黑狂既武器...好似同電影唔同(印像係尾既機翼做武器)
感覺好似拎住個大型風扇係到把關公揮刀= =...

最後補一張...我未買震波前既合照

狂派戰隊!!!再起再起...

PS:呢個POST應該係我計侍戰隊後,第二次最用心開既POST
希望大家鍾意...
http://www.facebook.com/?sk=medi ... 78.14865.1620411823
↑仲有更多既TFM玩具相係我相簿到...有興趣可到此一遊~
唉...由於字數過萬...唔可以準時0:00分開post...
可惜...
Good post!
超詳盡,讚!
TFA 隻日文歌真係非常好聽,前奏我都係笫1次聽,好有管弦樂 feel, 多謝分享!!!!
看完post後, 我暫時最想買果隻都係麥加登~
首歌幾正, 看完條片後印像加深了和更期待TF3
希望在看Movie前買到麥sir!
PS: 哎~今集沒有Megan Fox:63:
第5.6張...好野..夠晒霸:71:
係ar, 今次真係全部都細左一個碼咁,好難夾返之前既黎影相... 我都同意今年既TF可玩性係高少少. 尤其是Human alliance系列+leader class咁玩~
多謝大家既回應...我岩岩睇完電影 好失望......唉....
ps:係灣仔玩具街 搵唔到v級文哥~_~"希望旺角有
麥加登好正喂:71:
:46:麥sir同shockwave都好正
thx for sharing!
so details, thanks for share :77:
多謝大家既回應...我岩岩睇完電影 好失望......唉....
ps:係灣仔玩具街 搵唔到v級文哥~_~"希望旺角有
詠瑜 發表於 29-6-2011 02:25 PM

點解睇完套戲會好失望,why?
thanks a lot for the detail reports and nice photos... seems like not many good comments on the Movie... I dont have high expectation from this movie...
點解睇完套戲會好失望,why?
buzz 發表於 29-6-2011 04:30 PM

劇情方面 我好期待麥sir 同 文哥再見面既對峙
點知...唉......我真係覺得麥sir今集係過路既路人甲已
3D方面,唔知係唔係我問題,我完全唔覺有3D,除左一開始UA個介面好3D
可能我唔太鍾意多劇情 見yahoo戲評好多人讚開頭月球劇情好 我反而唔鍾意...有點悶
套野係人與人之間講左好多廢話...感覺可以刪...
後期狂派好多機體角色...完全似係被魚肉咁...果然主角無敵...只要係主角 一隻蟻都可以打贏一隻象
最希望真係麥sir....
以上為個人覺得已 ...