Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] [最終回]TF DOTM 展覽 on17 June 2011.

隻獅王史達我仲有喺度
回復  隨感一亡魂

可惜你以家先追G1, 我套G1 (Seasons 1 - 4, TF the Movie, Headmasters, Masterforce ...
aquaguard 發表於 28-6-2011 04:17

大大
你講果套zone係咪冇得單隻買?
係咪一定要成set買果套(黑色封面, headmaster, masterforce & victory, 而zone就係bonus disc)

如果有單隻zone買可否提供link???
回復 7# 隨感一亡魂

你所講左上那隻黃色胸口是 Armenda 文
回復 17# BUSTERMACHINE

你講的啱,係個套... 未見過單買zone,幫唔到你...

(不過想download或者online睇應該唔難,我未買之前都係online睇)
回復 18# kimkim

其實我一直都唔知隨感師兄講邊隻, 如果係心口logo底有黃色,膊頭有黃色既就無錯係armada 文 (係已同trailer合體既樣)
奧海城 have toys r us ?
回復 20# aquaguard

我見佢都講晒所有博派領袖,除了這一隻例外!
回復 1# 隨感一亡魂

其實史達及雷神 都唔太算神物,間唔時都可以買到!不過靚唔靚就好難講!
G2 Hero prime, 那不是水槍,是氣泵火箭,都幾好玩!
G1, My most favorite Transformers series.:71::71::71:
Thx sharing
回復 15# aquaguard

我都係HMV見過,但唔記得聽邊個講係英文配音(讚),英文字幕(Shxt!!)...
我淨係追返頭98集同G2已經滿足lu,我鍾意的角色只在這二部...
其他就算了,一聽到咩鬼"死神恐龍撤拉斯"我已經無哂興趣..

聽途說DW時代一開始就設計好整個故事再慢慢畫,所以劇情細密精彩。
IDW就諗到乜就寫乜,經常換畫師亦令人很火大...

TF Prime的動畫我不知可能在那看...

個class介紹希望不會誤人子弟就好了...
回復 16# stormminister

你就好啦....

回復 18# kimkim
回復 20# aquaguard

就是問這個了(紅圈)~我覺得是最醜的文哥...

搭單問埋兩位前輩,請問依兩隻(都係紅圈)係咩料?

回復 21# hunterelf

奧海係無,這次係孩記同toy"R"聯合出擊。

回復 23# kimkim

依兩隻我就無乜興趣了...同福特一樣,拜下恨下就算lu...
Hero prime同劍prime我都好想要阿...
劍prime周不時都有但都係貴...

回復 24# 變形哥哥

一睇你既五色文哥戰隊就明哂啦XD

回復 14# saihttam

唔記得左lu,建議去奧海官網睇睇~
回復 26# 隨感一亡魂

那隻machine war OP 好似係美版G2 玩具,詳細就要再問高人,BOTCON 我無玩開,都不太清楚,唯一知道係那盒05 BOCTON 先係全場寶物!:71:

machine wars 好短,我都無乜印象,記得係beast wars之後想復興g1

玩具似g2風格,因為部分模係g2無用到machine wars先用

隻machine wars OP係recolor以前邊個唔記得,曾經係hktf又高人提過 (有興趣自己過去搵搵,唔想post link好似賣廣告o甘被ban...)

至於botcon exclusive如果我無記錯,大部份甚至次次都係recolor其他玩具,2005 力捷同鐵皮係recolor左energon唔知邊個,又係變van仔...
Prime 卡通 我都未正式追,我知有得download,但係頻寬唔夠download唔到,我以家係utube追片斷...

佢外型咁奇怪係因為個櫃可以電動變身,好玩之處係可以同Jetfire 及 Overload 大合體!:71:
回復 27# kimkim

BOTCON我淨係認得鏡像系列...

回復 28# aquaguard

明白了,我見個鐵皮好吸引,完全是進化了的G1玩具...