Toysdaily 玩具日報

查看: 5428|回復: 13

[分享討論] 《終極蜘蛛俠》結局男角被殺

《蜘蛛俠》漫畫中的主角彼得.帕克(Peter Parker)一向是打不死的超級英雄,但周三面世的《終極蜘蛛俠》(Ultimate Spider-Man)第160期,卻把這名蜘蛛俠處死.........

發行《終極蜘蛛俠》的驚奇漫畫(Marvel Comics)總編輯阿朗索( Axel Alonso)說,帕克之死是為了讓一個新角色出場作安排,新角色今秋將取代帕克的主角地位
其實peter仔係1967年出現, 出場個時都十幾二十歲, 計落到而家都六十幾歲, 死都唔奇, 哈哈
Ultimate 版..........:67:
haha~ 重要死係個更老既綠魔手上 ....
60幾歲.......想問問漫畫中既peter死前係咩身份?
大學生? 壯年在職人士? 定退休阿伯?:77::73:
頭像被屏蔽
係美國一個超人死過一次半次係佢紅既証明...
ultimate 肯收皮了
其實peter仔係1967年出現, 出場個時都十幾二十歲, 計落到而家都六十幾歲, 死都唔奇, 哈哈
Kula 發表於 22-6-2011 09:17 PM

Marvel漫畫入面個世界比我哋個世界行得漫好多,不過慢幾多就冇一個實數
而家Peter都只係大約30幾歳,應該唔過40
係美國一個超人死過一次半次係佢紅既証明...
warxv 發表於 23-6-2011 02:27 AM

又唔係喎,大把角色死過,只係得紅嘅先有人報道啫....
60幾歲.......想問問漫畫中既peter死前係咩身份?
大學生? 壯年在職人士? 定退休阿伯?
FANGJOKER 發表於 23-6-2011 01:13 AM

而家死咗嘅呢個唔係主世界嘅Spider-Man
而係另一個名為Ultimate世界嘅平衡世界入面嘅Spider-Man
Ultimate世界比主世界新好多,呢個Peter Parker應該仲係20歳左右
ultimate 肯收皮了
玩具 發表於 23-6-2011 02:45 AM

唔係喎,嚟緊仲有

回復 7# warxv

未就係...死完又俾個藉口佢返生,
依D戲碼玩得太多令人很討厭...
舊既唔去 , 新既唔黎
商品上 , 新舊SPIDER MAN 又可以出一堆紀念式商品