Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 敗兒

[改造交流] 熱血!改造!! 元祖 SD 超機甲神 (自行)SDX化!

真係超強...  好有心機... 形爆呀~!!! :shiny:
改得好正呀~~如果SDX出就Very Good~~~~:43:
呢套 sd 元祖...係唯一一套我好後悔...當時出而冇買元祖之一...
如果 sd 元祖...有得番出就好...
現在 bb 戰士靚就靚...可惜點睇都好似冇左 sd 元祖個款味道~
太強大啦:@:46:..........合體後對手係.....? :handshake:
跳樓的群雄動 = 無限的可能性! :)
這一隻我以前有過!好正!
請問死機兵毒蛇之影長怎樣啊?
沒印象了也沒找到相關圖片
呢套 sd 元祖...係唯一一套我好後悔...當時出而冇買元祖之一...
如果 sd 元祖...有得番出就好...
現在 bb ...
36韜 發表於 15-6-2011 10:09 PM

X2 真是好後悔
始終都是喜歡元祖果種味道
回復 22# 肉圓

請問大大 有無七大機甲神合體後的圖??
上網搵了幾日都搵唔到, 謝謝
:71:
用心改造
支持
月之機甲神, 原本係月光騎士既專用機, 但係逃離月球時被破壞, 所以現時只係淨得六台機甲神~
滕井八雲 發表於 15-6-2011 09:05 PM

這些也是因為SD卡20週年而追加的設定
紅機甲神本來是月影騎士(兄)駕駛,月之機甲神月光騎士(弟,主角)駕駛,在月世界的善惡之戰,月之機甲神被破壞,月影騎士用紅機甲神送月光騎士到地上,自己被捉
後來月影騎士被洗腦,月之機甲神的殘骸被改造成影機甲神
所以"原本"是"七神合體",b記冇抄襲人呀:38:

另外肉圓 兄要的死機兵(機甲神之一,被洗腦)

下面網頁差不多有晒sd卡的圖,超正:71: (不過要IE才看到)
http://blogs.yahoo.co.jp/cardbaka382/folder/108586.html
完全感受到大大既爱~!支持!!!

回復 24# 敗兒
其實師兄自己一開始貼出黎的, 六張閃卡合拼的輝身合體已經係七機合體啦
睇清楚d就可見到機甲神背後有"翼"o既部份
冇翼, 就係我地平時見最多o既六機合體

又, 依我所見, 只有最初的七機合體時, 佢把合體大劍的前端劍尖部份先會打開
平時六機合體係合埋的(有錯請指正)