Toysdaily 玩具日報

查看: 34384|回復: 27

[改造交流] 熱血!改造!! 元祖 SD 超機甲神 (自行)SDX化!

慶祝!! 聖機兵雷利歷斯SDX化(雖然買唔起):79:
所以一聽到消息就搵返呢SET O野出黍改~(因為就算笨大出SDX都又係買唔起):79:

主要改動都係模仿SDX加關節~不過依然唔理水口同夾口~不喜勿插~

SD 高達外傳 機甲神傳說
故事係講 主角月光騎士新高達失憶流落達巴斯王國, 之後駕駛機甲神「蓋亞」到
處戰鬥 並 展開搜索其他5個機甲神之旅。
** **

神秘機兵.蓋亞 (原型Z Gundam)

超機甲神核心、月光騎士新高達初期座駕
可完全重現新高達收納型態!!

請不要問我新高達為何不上色, 你明的.

白晶之機甲神.奧尼 (原型 精神力高達)
佛萊蒙村中尊崇的守護神像,實際上是水晶之機甲神、超機甲神左腕,可以自由
控制空氣

青水之機甲神.尼魯蘇(原型 百式改)
在亞弗龍山所在的大湖中沉睡、水的機甲神、超機甲神右腳。

可以射水炮!!

黃火之機甲神.喬利阿蘇(原型  Z-Plus)
在亞弗龍山所在的火山口沉睡、炎的機甲神、超機甲神左腳

火炮發射!!

綠樹之機甲神.尼魯蘇(原型 精神力 高達 MK-II)
代表樹木的機甲神、超機甲神右腕,唯一由度拉斯軍發現,並在後來改造成死機
兵毒蛇之影(所以個樣樣奸奸地)

黑地之機甲神.擊加泰斯(原型 雷射大砲??)
封印在孤島、代表大地的機甲神,也是超機甲神身體,可收納傳說蓋亞

集結!!! 六體之機甲神!!

輝光合身!!!
** **

超機甲神!!!降臨!!!

捷古自護, 你死期到了!!

劍亦都係六神合體的!

故事最後 光之超機甲神嘔返月光騎士之後同捷古自護自爆!! (好似係)

嘔完之後面具都無埋 (好似係)

謝謝觀看~希望大家睇完可以勾起D童年回憶啦!

**圖來自 無國界SD高達大聯盟**
**部份資料來自維基**
好熱血o既改造, 完全感受到大大對超機甲神o既愛

不過因為元祖o既先天性問題, 身型比例怪怪地, 關節位亦有些少礙眼

而大大貼o既超機甲神卡圖其實係有埋第七部機o既完全體~
好大手筆 用元祖改.......( 強國版??)
似乎好多parts都係用群雄動去改。
好大手筆 用元祖改.......( 強國版??)
highman1130 發表於 15-6-2011 06:09 PM

國內授權版其實唔係好貴
唔知點解我覺得呢張好搞笑:DD:DD:DD
如果d人仔上埋色會更好:71:
好熱血o既改造, 完全感受到大大對超機甲神o既愛

不過因為元祖o既先天性問題, 身型比例怪怪地, 關節位亦有 ...
Squall 發表於 15-6-2011 06:00 PM

有第7架?你指邪惡紫色那架?
回復 8# simpsons
唔係闇機甲神, 確確實實係第七部機甲神, 合體後係翼o既部份
個概念可以參考下Final斷空我
回復  simpsons
唔係闇機甲神, 確確實實係第七部機甲神, 合體後係翼o既部份
個概念可以參考下Final斷空我 ...
周幼平 發表於 15-6-2011 07:49 PM

乜原來有七架呀:Q
有冇圖睇o下:?
月之機甲神, 原本係月光騎士既專用機, 但係逃離月球時被破壞, 所以現時只係淨得六台機甲神~
:71: 正啊呢隻我都有改造後合體好有霸氣, 可唔可整個教學點改 :64:
身体可能係GP02:36:(估)
支持!
帥過原本的「鈍胎型」~