Toysdaily 玩具日報

查看: 8793|回復: 34

[趣味] TD 好多低能仔

上星期到某中規模玩具店,店內有職員有客人數個,某店員和一熟客(朋友?)吹水。

客人(一臉慨歎):TD 真係好多低能仔~~

店員(一臉孔明):你依家先知~~~今次咩事?

客人(繼續慨歎):有條友咁咁咁咁........

店員(放下工作):哦~~~~呢種人成日有啦,上次又有條友咁咁咁咁.......幾低能呀!...咁你點答佢?

客人(開始興奮):我咪咁咁咁咁 o羅!點知佢又咁咁咁咁答,真低能!

店員(比佢更興奮):妖,我上次就咁咁咁咁,佢咁咁咁,低能!

(我在一旁,拿著一盒影月,怕打斷人家,未敢付錢。望望其他客人,情況相同。)

客人(繼續):就係~~~~~~我覺得.......

店員(待續):咪係........真低能......

客人(若斷若續):唉....我.......

店員(興奮持續):你....我.......

忽然有另一店員(可能係老細)加入,

.
.
.
.
.
.
.
.
老細:TD 梗係有低能仔啦,起碼有你兩個!!!!!

(兩件蛋散一愣,全店爆笑!)

我見時機成熟,
拿著影月,
上前,
付錢,

然後羞人答答的說:
兩位好,我也是 TD 友!

(真人真事,只略加修飾)
我都係低能仔:43:
這麼有笑點的情景不在現場真可惜
又真係幾攪笑 :DD
終於領略到咩叫做  超低能  勁搞笑
如果個老細最後講句,我就係你所講既TD低能仔...

我諗咁樣仲爆笑...
我都係低能仔~~~~~~~~~~:43:
我成日上嚟 TD, 原來我都係低能仔嚟...
我都係低能仔嚟...   pig pig 豬~~:DD
低能仔話人低能仔, 可能佢地就係TD互炳既對手:p
奕奕話唔可以亂咁講人地架!佢會唔鍾意架!:35:

認真!你地覆左診未?:67:
呢兩條友吹到呢.. :ar:
奕奕話唔可以亂咁講人地架!佢會唔鍾意架!

認真!你地覆左診未?
常威 發表於 13-6-2011 05:20 PM

應該冇得醫,要人道毀滅。:67:
慨嘆 TD 已今非昔比 ...... :67:
有咩好睇得過 TD 的大市分析,個個專家,邊隻炒得,邊隻跳樓,有曬前因後果,個個大師級,遲 d 有埋圖表添呀!玩玩具玩到咁,神人也!隻玩具出成點?無關係,最緊要有得罵炒家,炒唔起?咪等佢跳樓囉!以示自己何其有眼光!反正都係唔會買嚟玩架啦!玩具要來玩的嗎?那是什麼年代的事呀?