Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 7月13日-25日 Gunpla Expo 2011 in 台灣

GUNPLA EXPO 2011世界巡迴-台灣站 即將開始!

一年一度的GUNPLA EXPO(Gundam模型博覽會)即將要開始囉!今年也是在大家熟悉的大直美麗華來舉辦!現場除了有新品展示外,當然限定品的販賣也是這邊才有的喔!不過最重要的是今天最新的鋼彈動畫系列也將在現場提供最新消息!大家千萬不要錯過囉!我們先來看看今年限定品吧!
另外,現場與HOBBY JAPAN合作的「MY GUNPLA CONTEST」比賽也同時開始!

7/13起開發售:

(1) 模型MG 1/100 OO QUAN[T] 透明版

(2) 模型 HG 1/144 Beargguy
粉紅色版

(3) 模型四色成型機

7/15起開發售:

(1) 模型MG 1/100 MS-06S ZakuⅡ馬沙專用 Ver. 2.0 透明版

(2) 模型 HGUC 1/144 Z Gundam 透明版

7/22起開發售:

(1)
模型HG 1/144 Gundam Exia R2 & O Gundam透明版

(2)
模型SD三國傳
龍裝劉備高達
白銀流星馬
透明版

News from CyberGundam Blog
...
我唔知其他人點諗...不過, 我真係好頂唔順透明版的模型...
真係好唔掂...砌左出來好多位...都變得好怪...咩都睇唔到....
電鍍版好好多...唔知有冇師兄同我一樣咁諗...
幾時到香港呀?
好想買隻粉紅色態霸呀~:35:
回復 2# 36韜

自己都覺得透明版=垃圾......
係笨大先可以出完又出......

見到唔會買,買咗唔會砌,砌咗唔會覺得靚,靚既就一定唔係透明版......

個人真係唔太鍾意透明版......
...
我唔知其他人點諗...不過, 我真係好頂唔順透明版的模型...
真係好唔掂...砌左出來好多位...都變得好怪 ...
36韜 發表於 12-6-2011 09:15 PM

me too.
頂唔順透明版的模型:ice:
好少會一次過咁多隻會場限定都係透明版.....:72:
我睇完既感覺早已經係︰「嘩﹗慳水慳力待你丫﹗」

我認同大大架﹗好垃圾…因為對佢地有期望,所以我先會話佢地係垃圾,對佢地無期望既話,其實意見都唔會畀,可見大家都想佢有新野。
透明版都唔係咁差尤其係MG,而家仲邊有咁"真"電鍍版(唔係所謂Extra Finish嘅彷金屬色)成本高,變相定價高,到時D人又話貴~Bandai又怕銷情差.....
我也對粉紅熊龜霸有興趣. 年尾的 Gundam Expo 希望見到.