Toysdaily 玩具日報

查看: 2881|回復: 13

[詢問] 兵人 -- 新手

各位C Hing, 我想話入第一隻兵人. 似乎最hot 係 ART-Figures  : NAVY SEAL SPECIAL (Tears of The Sun) 和 Delta Force Black hawk down ...
我想隻兵人多d裝備, 約$6-7xx, 質素可以, 請賜教.
MANY THANKS.

Toys City USAF

橙是不包括在內......:34:
DID Major Richard

How about the Soldier Story :77:
誠意推介 playhouse sealteam 10 (唔好介意佢個頭 依d個別款既頭 唔係人人鐘意  ) / crazydummy seal team 3 gunner  ~ 多野玩 中等價 ! 想玩 blackhawk 就 等vts 啦(平 d gear 夠公整) ! tears of the sun 我覺得 以前有間叫 ts 既 出個套正d ! d gear 真實 d ! art figure 就個頭好 ! gear 就差d !
樓上師兄都講得好啱,小弟加多句。

肯等訂SOLDIER STORY RANGER.

想玩現貨,TOYSCITY新出隻英軍都唔錯,小弟鐘意英兵制服,瀟洒過美軍。
Toys City USAF
橙是不包括在內......
Gretzky99 發表於 11-6-2011 01:57 PM

呢隻就算唔包橙都係大件夾抵食之作!
soldier story 係好 但公仔topic 太雜 !  topic 太雜 對一個新手 黎講唔係好事 . 最好先 plan 定 自己鐘意 美佬 邊個部隊  pj ? green beret ? seals ? marine ? 你定在個方向先再去鑽研個款/系列 公仔 ! 你會無咁吃力 ! 好似我介紹俾你個2隻 都係唔同生產商 但2款都係 同部隊 ! 咁你又可以對比2間公司既質素 又可以 企埋一齊做一team人 ! (以上內容全部都係個人心得)
crazydummy 隻seal team 3 啦
包你一隻之後中毒
先謝多位C Hing 意見.
過兩日會去雞旺看看.
關於頭雕方面, 請問是否只須分長頸或短頸 ? 還有什麼須留意 ?
soldier story 係好 但公仔topic 太雜 !  topic 太雜 對一個新手 黎講唔係好事 . 最好先 plan 定 自己鐘意  ...
wayne852003 發表於 11-6-2011 05:35 PM

分析得好好:71:,我對PLAYHOUSE果隻有興趣,唔知QC得唔得
PH Seal 10 ......QC no worry.
設備幾好, 但個頭就....
換個角度諗呢個面相係好特別,唔係死板咁無表情向前望.