Toysdaily 玩具日報

查看: 18605|回復: 58

[改造交流] my "DIY" Capcom 魔域戰士 蝙蝠姊妹 Morrigan & Lilith (加圖)

有幾日假期,想搞搞D新意思,所以坐言起行,襯"D"mood未過呢...:p

* 因想做到心想要的post,所以要在背部作小改動

* 改動後,腰向後彎的幅度便可大一點了...

* 用賣回來的布貼紙,先在紙後面畫好想要的圖案,然後剪出來...

* 用剪好了的圖案,除意貼在body上...

* 張買回來的衫改,先用筆刀在胸位下開個凌形

* 再用膠水,張在衫裡面的紙口貼死...

*張原本緊貼的上領兩邊剪開....

* 加上自製的#帶,用膠水張頸環連接貼好...

* 自製手帶...

* 再把毛版剪出需要的尺吋...

* 然後貼上適合的位置

* 再張裁剪...

* 從其它玩具出來所加工...

完成...加上頭飾...

加上背翼同尾...

一不做.二不休...所以DIY埋蝙蝠妹妹呢~:he:

因製作同之前一差不多,所以無影"製作過裎"的相 ...

終於可姊妹合照 ...:$ 又可"DIY"其他~~~囡囡~哪....:p

謝謝觀賞,不喜勿插 :64:

嘩~~~~~ 好正:shiny::71:
Wow!  Very nice custom and painted head!  Thanks for sharing the WIP as well!
超強改做!:50::50:
技藝超凡.........:handshake:
OMG!

Prefect!

好危險, 屋企唔係有虎虎睇實的話, 一定入坑.
勁!又學到野,不過想問大大啲OB頭喺邊度買㗎?
可PM我嗎?因為雜色頭髮好難買!!THX!
神人啊~ 整得好靚~
好好利害....!!
好好正呀....!!
開頭幾張相見黐黐貼貼以為好易~~~哈
之後加埋個頭成件睇,靚到噴屎~~~~~~~
好勁~~~~~~~
:46:正啊:71:。。。。
勁!又學到野,不過想問大大啲OB頭喺邊度買㗎?
可PM我嗎?因為雜色頭髮好難買!!THX! ...
borisasf 發表於 9-6-2011 11:34 PM

X2~~~~~
好勁!! 整得好靚~ 令到我對女figure 改觀了好多!! 繼續努力呀!!
樓主絕對稱得上”美女神手”:71:
:71:good ...........