Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主:

[詢問] MEDICOM SAD 貨點攪呢?

其實12吋FIGURE係由好多種不同物質複合組成,製作時人手步驟亦多
成本係非常之高,生產時的損壞同劣貨一定比其他玩具多,MEDICOM呢D咁冇良心既廠尤甚.
就算出廠時冇爛,放得耐一樣會自然損毀,拿上手玩亦要有玩爛既心理準備
所以非常奇怪好多人買隻DX返來,密封包裝放幾年唔拆
更不可思議係早幾年會有人肯買d放左幾年但吹晒包膠冇開過既炒價DX
買返來亦都唔開放出黎當神主牌,仲要唔係放冷氣房WOR,
香港天氣又熱又濕,D公仔出廠時一身油性揮發物,咁樣焗一焗好都變壞啦...

真心玩家,買返來最好一星期內就快D body Check
當然唔係話爛貨係玩家責任,只係要理解
日本都只係包一年內有壞可以畀錢換件,更何況香港只係代理
本身只係將D SAD貨拆件換來換去,並唔似日本方面真正有補品在手
真係唔可以為每隻公仔keep幾年換貨補品畀客人換

唔係話12吋高級過其他玩具,但佢既玩法真係要好細心,係一樣好易爛既玩意黎架!
頭像被屏蔽
M 記 = 易爛 :42:
其實12吋FIGURE係由好多種不同物質複合組成,製作時人手步驟亦多
成本係非常之高,生產時的損壞同劣貨一定 ...
Toro 發表於 9-6-2011 12:42 PM

我就係大大講既其中一個,
我隻新電王到而加買左成個幾月,
都仲未捨得開,
聽到好多大大講尼隻會晒走d色, 真係唔整個櫃,
加返少少功夫擋陽光,
都唔敢放佢出黎,
但其實, 需唔需要係個櫃入面, 放杯水,
還是放個吸濕象落去呢?
隻ironman iv我就放左吸濕象,
但隻kabuto, 因為有皮面, 咩都無放...
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽