Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: erostse

[改造交流] [原創]金毛獅王--小改善2-轉腰<香港>

下半身中空位(俯視角度)有冇修補埋~?
金毛獅王(機械獅子)仲完整變得番嗎~?
人仔貓 發表於 8-6-2011 16:33

人仔貓 兄,下半身中空位因為要藏幻影對腳, 所以是不能修補/填補的.
金毛獅王(機械獅子)基本上, 一切安好, 就是前裙甲要摺起掉入獅身內, 而後裙甲, 就直接除開->翻轉-> 插番:43:
Support and great operation
I am waiting for your next modification ==> Lion's front leg!!
mame169 發表於 8-6-2011 15:21

謝謝mame169兄, 之前真係有諗過想幫佢合體後, 做最少90度的屈膝, 不過呢下就真係無idea喇..:38:
而家玩住, 開心下先:34:

大大真係強
咁夠薑去鋸開

分分鐘total loss 架嘛
人仔貓 兄,下半身中空位因為要藏幻影對腳, 所以是不能修補/填補的.
金毛獅王(機械獅子)基本上, 一切安 ...
erostse 發表於 8-6-2011 19:52

其實我意思係有冇用膠片之類&#20890;番下半身切割位個頂,等唔好由上望落去好似穿左窿...

另外其實我都同左「獅王機械人」repaint及做小改善(當然冇改腰咁厲害啦),不過未得閒影相~
Fasinating, exciting, fearless!
唔讚樓主既創意, 都要讚下樓主既勇氣:71:
技高, &#32966;大, 心思, 熱血, 對獅王的愛, 實令人佩服....:71:
Haha .......... you are so creative.
I hope the lion front legs can totally remove after 合體, ...
mame169 發表於 8-6-2011 21:28

mame169兄, 值得考慮, 不過就要物色下D PARTS 喇:(
其實我意思係有冇用膠片之類&#20890;番下半身切割位個頂,等唔好由上望落去好似穿左窿...

另外其實我都 ...
人仔貓 發表於 8-6-2011 23:01

無&#20890;呀, 因為果個位, 淨獅子時, 唔會好易睇到; 合體後,俯視,都要好刻意先至"目及"到LAW:he:
反而我髹油就麻麻喇, 所以好期待睇你O既作品啊........
(後感: 我突然覺得大家好似變番細個咁, 搏命O係度改自己最LIKE O既四驅車咁喎, 正:x)
{:3_144:}好利害,
只是樓主的勇氣, 已令小弟佩服得五體投地~~:71:
佩服師兄的藝高人膽大:71::71::71:
之前miss左,點可以唔回,要頒個"勇者成就獎"俾您啦,巴打:71:
恭喜大大 你得&#21655;啦∼∼ 我就無膽甘做了,仲要用到手工鋸(雖然我都系用區黎幫我D老模型分體)但放系2K度 就真系落唔到手。
謝謝你們的支持.
不過論美感+手工, 人仔貓兄的作品, 就真係令人嘆為觀止喇
超合金魂 [太空保衛團•獅王機械人] 獅王金身修訂版:71: