Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 真正的White base - 元祖SD木馬號(P.3 次回:青之巨星)

功力同埋心机都好好吖~!
以前我都有....
如果唔隻武沙爾炒到去天價...
我都唔會捨得放隻木馬號同智慧女神號.........
因為 ...
Karaku 發表於 8-6-2011 05:15 AM

你講個隻已經係第二代 SD 木馬號,仲可以同扭蛋一齊玩嘅。我呢隻係第一代SD 木馬號配元祖高達(大約三吋高)。兩隻係唔同嘅!
,,,,建議TD可以整個LIKE係度呢,,,
CAUSE呢個真係太正LA
靚相 木馬主引擎發光是樓主 DIY 的嗎?
Englishman 發表於 8-6-2011 09:26 AM

Yes, 艦橋(黃燈)、主炮(綠燈)、主引擎(藍燈)都可以獨立開關。
冇錯,因為隻野六個月之前真係係個櫃度"look"落地、散哂。丟咗又唔舍得,維有大改喇!
tom0083 發表於 8-6-2011 11:49 AM

好手技、好心機:71:上星期我都開咗隻95年復刻版泥齋砌、滲吓線、消吓光,結果剩係修吓D毛邊、強勁嘅分模線、高低差都已經搞到想死:70:
好得!好笑!睇完個人開心哂!
常威 發表於 8-6-2011 09:44 AM

呢個先係玩玩具的正確態度嘛!
以前我都有....
如果唔隻武沙爾炒到去天價...
我都唔會捨得放隻木馬號同智慧女神號.........
因為 ...
Karaku 發表於 8-6-2011 05:15 AM

你講果隻係配SD扭蛋嘅White Base,樓主哩隻係元祖SD#28 White Base( 1989初版、1995復刻版both made in Japan )兩者係唔同架。
呢個先係玩玩具的正確態度嘛!
tom0083 發表於 8-6-2011 12:02 PM

絕對同意~~~:36:
好手技、好心機上星期我都開咗隻95年復刻版泥齋砌、滲吓線、消吓光,結果剩係修&# ...
chukkkk 發表於 8-6-2011 12:01 PM

個夾口闊到你唔信!:56:
真係好正 :shiny: 我個隻木馬而經比我d 外甥仔分左屍 :die:

大大隻白色基地真係整得好靚, 套SD蛋DX都係好野黎, 入地球張相又好有FEEL

早兩年白盒版賣到好平好平, 不過有d人話係假野, 所以無入到呢
support :71: & 期待次回:shiny:
:71:
support
waiting for chapter 2
我都有呢隻。早排砌咗隻舊模white base,砌到嘔血:70:唸住砌埋隻元祖擺埋一齊。聽你咁講,真係要唸唸先:o

好手技、好心機上星期我都開咗隻95年復刻版泥齋砌、滲吓線、消吓光,結果剩係修&# ...
chukkkk 發表於 8-6-2011 12:01 PM
nice!!:71::71::71: