Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 人地銀油干掃就變靚隻野,小弟銀油干掃就…(受害者有TF2 L級星星叫,文哥…等)

有得玩就ok la..
我到依家都仲未買 電影2文....:31:

double entry.:26: please ignore
其實有冇人試過用呢個方法舊化:

先將銀/黑色油上要舊化既地方, 再用廚房洗鑊漬個的鐵刷"掃"走的色. 再細細咁執一執.
其實有冇人試過用呢個方法舊化:

先將銀/黑色油上要舊化既地方, 再用廚房洗鑊漬個的鐵刷"掃"走的色. 再 ...
riverboa 發表於 5-6-2011 05:44 PM

洗完d膠會溶,比唔上色仲差,唔見意噤做!
.....................我們支持你:78:
.....................我們支持你
影武者 發表於 5-6-2011 11:00 PM

:DD大大好似支持得好勉強咁~
成功通常係來自無數既失敗,.....,,,努力啦~!!
唔好懶!既然豁出去攞嚟試舊化(文哥),灰色位油埋佢吧!不用急,慢慢掃!

若覺油太"杰"用開油水加一兩滴溝浠少少啦!...支持你..完成埋佢:71:
唔好懶!既然豁出去攞嚟試舊化(文哥),灰色位油埋佢吧!不用急,慢慢掃!

若覺油太"杰"用開油水加 ...
過氣玩具狂徒 發表於 6-6-2011 12:23 AM

:oh:我其實油左…
睇腳既部份…你會發覺無咁膠…

或者直接上銀色會好d…
有心機既話…
我諗要由頭油過…
我其實油左…
睇腳既部份…你會發覺無咁膠…
原罪 發表於 6-6-2011 12:24 AM

SORRY!可能燈光問題所以唔覺!{:3_146:}
直接油文哥好食油!佢灰色位太多{:3_134:}
SORRY!可能燈光問題所以唔覺!
過氣玩具狂徒 發表於 6-6-2011 12:27 AM

唔使sorry~小弟手工差姐。
同埋…灰色上銀色…實物會覺少少。
不過有d位,油極都係無金屬感。

其實兩隻我都全身掃哂…但機件位,就重手d。
算啦~我玩得幾開心。同埋得到d經驗羅…

發覺上d深色底色既部份,效果好。所以後黎用係RG既內關節度。小弟好滿意。
全個內關節好似上左黑鐵色咁。好開心。
我諗如果我係部老變上面,上左底色先,效果都好唔同。

但小弟唔係為左完美,係為左方便同試下…so~
都無咩所謂,有心機,有時間,有閒錢…就買油成隻黎過羅…
但咁樣…我兩部特價既老變咪會變左等如無特價?油錢都係返度…哈~:66:
唔使sorry~小弟手工差姐。
同埋…灰色上銀色…實物會覺少少。
不過有d位,油極都係無金屬感。
...
原罪 發表於 6-6-2011 12:35 AM

都係十凌蚊啫:34:
唔錯唔錯..........
我都試過瀨o野~~~~:66:

原兄,試試支筆再乾 D,只掃角位,寧淡勿重,試試~~