Toysdaily 玩具日報

查看: 17539|回復: 44

[改造交流] 人地銀油干掃就變靚隻野,小弟銀油干掃就…(受害者有TF2 L級星星叫,文哥…等)

小弟被呢度既版友渡到,走去試下銀油干掃…
而睇落…TF玩具效果最好,油完立即變靚d…
咁…小弟近日又入手兩隻TF2既玩具…就搵佢地黎「較飛」~

結果,人地就戰損、舊化…小弟就整到似刮花同污糟…
先黎第一個受害者。
L 級柯柏文。
先黎車形。

呢隻野真係好正。特價入真係超值。睇下佢車底都整整齊齊,真係落足心機。

因為產品出街都好耐時間…變形場面我諗好多人睇過…只係講下感想算(迷之聲:你懶就懶啦!)
5級難度既變形,第一次變,小弟真係睇住說明書都粗口橫飛~
但現在油過,撚過…
唔使睇說明都變到羅~不過因為旬位多,細節又多…有時都要睇睇圖睇下有無變錯。(星星叫都4級難度,一樣第一次變到爆粗。)
不過,真係好玩。

好,睇埋文哥既人型先。
戇直企法:

擎天柱企法:

憂鬱既側面…(呢隻係所謂戰損雙爪文,本身塊面都有一邊黑,呢度做干掃,真係無後悔。)

無面罩既正面。(老實講,有面罩既文哥,我覺得有MP01都夠,電影既文哥,無面罩反而有佢既機械感。)

小弟重手既銀油干掃(第一次呀,你地原諒我咁摧殘佢啦…)
睇睇以下既圖應該明白佢有幾慘…不過我自己粗玩,無所謂啦。(歡迎恥笑~)

傳說…L級既可動唔理想…
咁小弟就試一試佢啦。
扮叉腰…

奔?走?…行?

side kick~

耍耍帥~

聲光效果…(當然…我係譯唔到d對白俾各位聽既~)

好~
文哥我地暫時放埋一邊,睇埋一下位受害者先。
L級星星叫~
F22…真係好鬼正。仲有飛機引擎聲~好玩到呢~

有機輪架~

後面都唔失禮

機底都算係咁羅~而且全部武器都可裝上。

外星紋身…(佢都應該算變形金剛既第一次羅~可惜無人講過有咩意思…)

飛機型態都可以著燈,問你死未~

到睇下人型…
好多人都話,星星叫既電影造型係醜…
但我就一直幾欣賞,覺得佢令我諗起「鐵甲威龍」第二集出場既歹角機械。鬼佬野既味道~呢隻真係表達哂出黎。

低炒~

左右手都內藏武器,呢點我非常喜歡。兩手武器都唔同,而且收得好。外表睇唔出。

收藏左架啦~

外加武器

聲光效果,仲有連動關節。(文哥都有…不過無咁明顯…可能我變得唔好啦。)

咁…小弟當然唔會就咁放過佢地。
要佢地打返場啦。

K.O.

玩又玩完,摧又摧殘完。
銀油干掃…效果點就等各位評價…
小弟自己都知大鑊…
不過犧牲左佢地…都唔係無收鑊…

結果無咁重手既干掃(小弟覺得啦…)
我就用左係以下呢隻野既武器,同內關節上。
效果小弟滿意。

可以為小弟20年解封再砌既模型獻上一分力。(RG RX 78…小弟有係TD出過post架…係我打過最多字既一次感想post,不過比較小眾羅…)
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=154176&highlight=

我好多謝佢地…而且確實好玩。
多謝各位版友渡小弟試下自己油下玩具,自家改過既玩具,真係唔同感情。
多謝各位收看。
因為我對膠色接受性較強,而且懶,所以我都好少為玩具上色...
少少的點綴一下倒是有了,大規模上色就一隻都沒了:(

最近買了G1龐龍,有衝動俾錢搵人幫佢上色...
多謝分享!!!!!!!!!
:71:good昨日被他人舊化Sentinel prime"御天敵"製作中....
Support 自己動手加工!
咁樣佢先係你獨一無二的玩具!
成功在於嘗試!
你掃時筆毛太長及不夠乾啦,而掃應該掃在突出的位置。加油~~下次再努力~~:71:
good昨日被他人舊化Sentinel prime"御天敵"製作中....
天元突破 發表於 5-6-2011 08:17 AM

你咪你上次同佢買柯柏文個位朋友?
嘗試下用漬洗舊化~
:71:thx for sharing
你掃時筆毛太長及不夠乾啦,而掃應該掃在突出的位置。加油~~下次再努力~~
simpsons 發表於 5-6-2011 09:32 AM

Support 自己動手加工!
咁樣佢先係你獨一無二的玩具!
成功在於嘗試!
rekt 發表於 5-6-2011 08:54 AM

多謝支持同埋分享心得:77:
真係慘...:Q
嘗試下用漬洗舊化~
風的記憶 發表於 5-6-2011 11:53 AM

???:????
用漬洗舊化?
唔好意思,唔明呀,小弟無上油同改造經驗。可以指教得詳細少少嗎?
thx for sharing~~:64:

加油:64:
呢隻柯柏文真係好抵~我都想買返來做練習舊化~
呢隻柯柏文真係好抵~我都想買返來做練習舊化~
neweasonlss 發表於 5-6-2011 03:36 PM

真係玩得好開心架!:)
玩到花哂…點玩都唔驚~