Toysdaily 玩具日報

[詢問] Tony Stark body & 西裝

TTL body and suit!tony頭配TTL原裝頸!
常威 發表於 1-6-2011 10:23 AM

呢位CHING 你係咪用T3.0 既BODY???
請問條項插入TONY 頭度鬆唔鬆?駛唔駛加BLUE TAP?
回復  常威
連頸body定唔連頸o加?我意思係可拆頸個隻定唔可拆?
Toruk_Makto 發表於 1-6-2011 11:21 AM

tony頭就剩用頭,乜都要抆走哂,連白色joint乸都唔要!露出個窿位為止!
條頸就用TTL既頸,不過頸頂碌柱太大,入唔到tony個頭,所以要用鋤幫手,鋤圓周細小小就可以啪入!而且個頭會遮住之前鋤到一岩一慚既鋤痕,所以唔係太難!

請問條項插入TONY 頭度鬆唔鬆?駛唔駛加BLUE TAP?
殺生丸 發表於 1-6-2011 11:54 AM

係咪3.0我唔知喎!不過我改完之後個頭好實,唔需要用寶貼!:64:
殺生丸 發表於 1-6-2011 11:54 AM

其實係要用盡方法攞tony頭粒ball join出黎,用過第二粒join就唔鬆。
tony頭就剩用頭,乜都要抆走哂,連白色joint乸都唔要!露出個窿位為止!
條頸就用TTL既頸,不過 ...
常威 發表於 1-6-2011 01:06 PM

http://www.wretch.cc/blog/josky676/16248848
CHING,上面網址個BODY 就係T3.0,請問你係咪呢隻呀?
呢個係重點...之前我用晒風筒, 熱水, 暴力都攞唔到個joint出來...

其實係要用盡方法攞tony頭粒ball join出黎,用過第二粒join就唔鬆。
catcat 發表於 1-6-2011 01:19 PM
T3.0係連頸的, 如果你買TTL西裝個body係T2.0:

CHING,上面網址個BODY 就係T3.0,請問你係咪呢隻呀?
殺生丸 發表於 1-6-2011 01:47 PM
T3.0係連頸的, 如果你買TTL西裝個body係T2.0:
nam501xx 發表於 1-6-2011 02:09 PM

謝謝CHING, 因為我見常威大大講話︰「TTL body and suit!tony頭配TTL原裝頸!」咁所以我有D 疑惑佢究竟係用梗T2.0 定 T3.0 BODY。
兩隻BODY 個頸位好似好大出入咁,所以想問清楚先,謝謝!
呢個係重點...之前我用晒風筒, 熱水, 暴力都攞唔到個joint出來...
nam501xx 發表於 1-6-2011 02:07 PM

我既方法係先用風筒,然後穿起「菊花版膠手套」,一拉.....出左!:71:
殺生丸 發表於 1-6-2011 01:47 PM

死嘞!寅係我唔喎!因為我都冇同佢除過衫,而且我係套裝連西裝買!三舊幾,仲送埋貨!我都冇考究過!

好, 等我試試~:71:

我既方法係先用風筒,然後穿起「菊花版膠手套」,一拉.....出左!
常威 發表於 1-6-2011 02:19 PM
呢隻係T2,0, 我都有買灰色~:36:

死嘞!寅係我唔喎!因為我都冇同佢除過衫,而且我係套裝連西裝買!三舊幾,仲送埋貨!我都 ...
常威 發表於 1-6-2011 02:21 PM
死嘞!寅係我唔喎!因為我都冇同佢除過衫,而且我係套裝連西裝買!三舊幾,仲送埋貨!我都 ...
常威 發表於 1-6-2011 02:21 PM

如果係跟西裝個BODY ,咁個頭應該係咁樣。

Ching 你係咪用佢頸下面舊半圓形去搜落Tony 個頭度呢?
如果係跟西裝個BODY ,咁個頭應該係咁樣。

Ching 你係咪用佢頸下面舊半圓形去搜落Tony 個頭度呢?
殺生丸 發表於 1-6-2011 02:41 PM

不如我今晚影相過你睇啦!唔係有排講!:64:
唔該哂CHING:64:
首先,我要向睇過我樓上post過既人講聲.......對唔住!:64:

相已影完......但係..........我........我........年紀大..........冇記性.......成件事根本唔係咁架:79:

其實,之前我講過又話要抆走個頭、抆走條頸係唔啱架!因為我之前係有做過,不過最後都安番上去,用左第二個方法!我都係頭先拆番出黎至醒起!希望冇大大跟我之前咁講黎做啦!

好!正確方法!

就係咁簡單!用tony頭連tony頸,抆走底部波波,然後加TTL冬姑即可!

冬姑圓周過大,要自己磨細!唔需要好靚,只要啪得入就得!因為之後件衫會遮住睇唔到!

臨尾影張TONY影相先!:)

如有問題,歡迎查詢!:64: