Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 可會記起我們 "貓忍黨" 係 << 功夫貓黨 >> 先正確呢...

可能阿爸係貓,阿媽係烏鴉掛..........
SHOCKER 發表於 31-5-2011 03:29 PM

咁....真係幾好笑~
一隻貓同一隻烏鴉竟然都可以係兩兄弟...
阿爸係貓, 阿媽係烏鴉...
現實一定冇可能會咁囉...
景然重有多大大記得Le套動畫,實在感動...:$

但一隻貓同一隻烏鴉竟然都可以係兩兄弟...
真係好好笑...
逆係Le套動畫帶比我地ge歡樂的集體回憶呢...:34::34::34:
你地好勁,我只係記得佢地係薄餅店,由大砲射出黎同白貓最後一集先上到隻機械人度.....
冇記錯佢地好似有加強型態既......
你地好勁,我只係記得佢地係薄餅店,由大砲射出黎同白貓最後一集先上到隻機械人度.....
冇記錯佢地好似有加強 ...
neo.L 發表於 31-5-2011 23:33

加強形態係由貓神金剛射出&#22021;飛行器裝甲比太郎佢地裝著, 有D似聖衣咁
一隻貓同一隻烏鴉竟然都可以係兩兄弟...
現實一定冇可能會咁囉...
SuperBus 發表於 31-5-2011 10:50 PM

認真你就輸~
睇動畫嘛,輕鬆D:43:
認真你就輸~
睇動畫嘛,輕鬆D
SHOCKER 發表於 31-5-2011 11:51 PM

認同.....卡通片係可以鑑粗&#22175;,唔駛合邏輯ga!!!!
主角:白色叫太郎,藍色叫十郎,紅色叫寶寶。
配角:藍色紅翼叫安德魯 ,大隻肥佬叫鷹之界,綠色潛水叫哥頓,黃色 ...
水戶洋平 發表於 30-5-2011 10:10 PM

真系好記性啦!!!:71:
I have these too!  That show is very very good!!!
Found this video:
功夫貓黨港版主題曲 - 主唱: 鄭秀文!!
http://www.youtube.com/watch?v=WXBTfYixTR8
平常人話我地係傻
我地冇乜出錯
平常人未知得咁清楚
隨時隨地怪物成籮
我地有心打過
和平時候我地笑呵呵 笑呵呵
I have these too!  That show is very very good!!!
Found this video:
功夫貓黨港版主題曲 - 主唱: 鄭秀 ...
madtoys 發表於 1-6-2011 02:15

其實我一直都懷疑緊有冇全版本, 冇理由得咁短...

同埋日本原版&#22021; OP 同開場係咁&#22021;~

http://www.youtube.com/watch?v=DAi3IRMH2_8&feature=related
Good old times....good old memories.... how come the present cartoon not this good....
呢堆正&#22050;上晒神檯咯喎
系啊,全新品&#36149;到&#21523;死人。。怨念啊
我諗識得入黎呢度既起碼都係80後卦....
以前真係勁鍾意的,同O個套機甲武士劍一樣咁鍾意,不過而家熱情冷卻了......
(但仍然想睇返電腦警察......:63:)
:$ 好正呀!!!!!!