Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 巴斯大人

[詢問] 奇!!!! 點解THOR出左....TRON都未出

如果你講個架TRON發光車好似無咁快出掛,最快都七月啦.
vanhelsing 發表於 20-5-2011 08:59 PM

我唔係話架車呀。。。。我訂個阿伯咋。。。。。

如果以技術層面來看, HT先出笑面小龍是蠻正確的.
一來素體是沿用DX04, 所以當初在量產素體時相信已經在計畫之內.
量產素體時應該就計埋笑面龍的素體量, 之後只需要手工製作衣服及量產頭雕即可,
加上笑面龍本身配件簡單且不多, 因此出貨速度比起其他產品會快很多.

至於Thor應該是要趁著電影推出時打鐵趁熱, 所以才會這麼快就推出. 不過即使不是因為電影檔期, Spiderman或是Tron light cycle應該在製作上也會比Thor跟笑面龍繁複,
所以先出thor也是蠻合理的. 通常工序越多的產品為了保持品質而延後上市是常有的事, 如果再以市場策略來考量發售順序也是合情合理.

雖然樓主指Tron是kevin flynn, 不過我想站在HT的角度應該是希望他跟Tron light cycle的上市時間不要隔太遠,
這樣有收藏此系列的人就無須拿到一隻, 然後無止盡的等待另一個同系列產品.
雖然樓主指Tron是kevin flynn, 不過我想站在HT的角度應該是希望他跟Tron light cycle的上市時間不要隔太遠,
這樣有收藏此系列的人就無須拿到一隻, 然後無止盡的等待另一個同系列產品.                           
Ax2 發表於 21-5-2011 01:27 PM

[抽水mode] 換轉是eb 就不同了....先出kevin flynn...
然後再在一年後推出Sam Flynn..但架Light Cycle要延期.....
各大fans 要先取冇野騎0既Sam Flynn....
兩年後..eb 宣佈Light Cycle取消開發......

最後fans 要去"丫wu" bid 隻black widow 俾Sam Flynn騎 [/抽水mode]
等下啦下....^^
我唔係話架車呀。。。。我訂個阿伯咋。。。。。
巴斯大人 發表於 21-5-2011 12:00 PM

我都等緊,可能少人訂無咁快截訂住!
TRON - 6~7月出貨
kelvin fiynn同odin都已截訂
sam就仲未截訂