Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 聖衣神話新系列發布會-新品簡介 (更新: figure王 專訪中文翻譯@P.84)

頭像被屏蔽
右邊果件似係射手喎∼
睇到大脾甲係兩層∼
vexdevil 發表於 13-5-2011 01:35 AM

唔似係射手,第一冇翼...第二肩膊位同腰位都唔似!
要出到咁大陣象,反而我覺得會唔會係...重新設計過不一樣的十二宮聖衣
新LINE係出 G系列:66::66:
nc034806 發表於 12-5-2011 03:38 AM

隻12吋星矢一D都吸引唔到我~~
D花紋唔明點解~~好似唔同晒~~唔知係咪漫畫版~~
手臂好似好幼~~對翼都麻麻~~
加上咁大隻~~一隻都未必有位DISPLAY~~

個人估計雙子剪影好大機會都係12吋~~
希望估錯~~有D細隻D新野吸引下我~~~:58:
重有3日,好心急! 好心急~:63:
唔通會係  真人版 聖衣 :34:
綜合咁多CHING同小弟收集返黎既資料..大部分人都有唔同意見
而大約可以分為以下依幾類:
- 12吋
-SHF X 神話
-高可動不可脫(甲)既神話
- 超合金
-2.0
-場景/神像

當然未到最後一刻都唔知係咩..可能上述既都未必係..
而小弟愚見係..由個張圖(P.10)睇到有2個身影...一個係雙子...另一個可能係星星/人馬/OR 其他
我就覺得新系列可能有2條LINE....一邊係關12宮事...另一邊係其他野(有大大推測係天界...小弟都覺得可能有關..而且可能係新既青銅星星..不竟天界篇其實可以再續)
不過..會用咩方法(12吋? 高可動?)黎出就真係唔知了..
一切都要等17/5當日

另外個發布會又咁多宣傳..又搞埋實時轉播..真係灰常之大陣象
所以應該唔會只係講玩具..
可能有講下25周年個套CG動畫...冥王神話D野...或者天界篇..

神話對B記黎講真係一隻巨金蛋..個個都以為要完個時..就殺出一個新系列
不過學其他CHING話齋..可能真係雷聲大小雨點..

依家唯有等...等到17/5..所有真相都會浮現係我地面前:34:
期待....但係我仲未可買玩具住...=(
我唔貪心,你快快出埋女性聖話俾我先可以嗎?
好想知道究竟會出d乜新產品
感覺上12吋的機會率很大...:oh:
好想知道究竟會出d乜新產品
香港人 發表於 14-5-2011 04:12 PM

我都好想知.....:42:
出新動晝,天界篇神話。

十二金version 2.
感覺上12吋的機會率很大...
遺留 發表於 14-5-2011 04:29 PM

我要1/6
不要12吋:79:
MG,SHF,12"
yukaen 發表於 11-5-2011 11:17 PM
冥王神話 issued 2 pcs before
女聖鬥士 發布ed last year la
no new news
so they are not
I feel is ver2 or 12"