Toysdaily 玩具日報

查看: 8612|回復: 25

[玩具報告] GX 59 錯件問題(仲要係日版)點好

件錯件係合體之後的左右拳頭
我個盒原來得兩個右拳頭
Check 時有check 左右係齊(
到合體時先發現原來件組仲係兩件都係右邊
點好
即係左右拳頭係正確但組件係兩隻右
件錯件係合體之後的左右拳頭
我個盒原來得兩個右拳頭
Check 時有check 左右係齊(
到合體時先發現原來件 ...
bingowong 發表於 14-5-2011 05:55 PM

真係聽都聽到厭,講都講到口嗅,
日版,港版,亞版,都係同一間廠做,cq一差樣,日版只係多張你地d人畀多d錢去買既貼紙
仲有就係好似而家咁有錯件有機會冇得攞去香港笨大到換既後果:o
見意你1)去你買個間野同佢講,睇下佢可唔可以幫你
           2)寫封信去笨大(我指係日本笨大,香港瑞記多數唔理你,但你寫去日本,日本會跟進,會叫香港or佢自己幫你換返),同佢講 ,
              依個係最好方法, 好大機會同你換返,因為我都試過有d野香港瑞記唔同我攪,我直接寫去日本笨大到同佢講,瑞記死死地氣都要幫我攪返

祝你好運:o
呢個POST最好置頂,等人睇到日版都會咁
:67:快d去同玩具店老闆換
可以安排send返去日本嘅....但....有排囉
dancouga 發表於 14-5-2011 06:07 PM

ching置左頂都冇用,講左好耐架啦,係d人係都要覺得日版cq係正d
個張貼紙只係用黎分別地區,香港d舖頭就用黎呃d人話日版所以cq好d唔同港同亞版
等d人畀多d錢去買,但都唔明咁多人都信,:DD
有d野明明係個氹,d人都係要走埋去,都係由佢算,
:DD
dancouga 發表於 14-5-2011 06:07 PM

讚成~:71:

回樓主:
呢D情況梗係搵賣玩具俾你果間店舖換啦
佢唔肯先寫信去日本BANDAI
唉... 下次CHECK清楚LA 祝你好運
部份日版只係大6去過日本旅行再黎香港,出去見過世面,緊係巴閉o的 XD.
唔係咁抬高地位,點樣屈到水.." 跳皮佬" 賣日版 都平過行版多多聲,就知度咩叫做勢,做市!

呢位兄台,唯一方法只係搵番賣果間野,或者寄番日本等換件, 如果冇寄失o既話.

真係聽都聽到厭,講都講到口嗅,
日版,港版,亞版,都係同一間廠做,cq一差樣,日版只係多張你地d人畀多d錢去 ...
幻霧 發表於 14-5-2011 06:03 PM
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
希望樓主能換到...GOOD LUCK!!!
睇黎還是行版好...快到、價錢適中、有保障:78:
樓主其實只有兩個選擇:
一:買多盒有兩個左拳頭的金毛,
二:買多一盒來玩, 有問題那盒當spare parts 囉!

send 番日本只會一去無回頭, 玩具店又幫唔到你.
我隻假人馬都無去換, 瑞華行跟本係家d 白痴既規條, 要人地俾件野佢寄去日本check, 有問題當然係一件換一件, 仲要佢研究成1至2個月.

不知所謂, 成幾百蚊買件貨都無得即換, 以後買野唔檢成粒鐘都唔俾錢, 因為行貨同無得換無分別.
好多時買玩具最怕就是此情況:64:
希望間玩具店可以幫到你啦