Toysdaily 玩具日報

查看: 1984|回復: 11

[趣味] 亂之……廣州外婆

近日放大假,無去到旅行,但搵咗日上咗廣州行玩具場,行得攰攰哋,又有DD餓,梗係搵食啦…望一望,喺場內見到外婆………米線:x,一於搵吓外婆,叫咗碗秘製排骨麵 (咦?點解唔係叫米線嘅?唔好問,小弟都唔知),再望一望……咦?木筒豆腐花?試吓先。

比完錢,攞咗牌,唔駛再排隊攞野食,搵個靚位坐低等食。先嚟嘅係熱嘅木筒豆腐花,又幾得意喎,打開筒蓋,試吓唔落糖有無豆味先,豆味唔重,但夠滑,好,落糖,有白糖同糖漿揀,算OK啦。主菜到,碗排骨麵唔止有排骨,仲有肉丸同菜,湯底好清,唔咸,麵底都好掂,D排骨炆得入味同埋好淋,連骨都食埋,真係阿婆都食得,正!:71:

飽飽,再行過,有機會再向各位介紹搵食地方,拜:77:
Jealous............ :56:
頭像被屏蔽
有冇散庄牛奶&炸雞(俾bb食既)?
Jealous............
Douglas.M.Saint 發表於 13-5-2011 16:16

德哥大大,你妒乜鬼忌呀?小弟去廣州咋,唔係你去嗰啲歐洲、澳洲呀,咪玩啦……:58:
回復 3# river

動漫星城、萬菱同埋越富,上網會搵到架啦。:65:
湯係一滴香,掛骨原來是牛肉,米線係像根,豆付未必有黃豆...外婆都未必一定是亞婆~
湯係一滴香,掛骨原來是牛肉,米線係像根,豆付未必有黃豆...外婆都未必一定是亞婆~
櫻島一號 發表於 14-5-2011 04:28

Brother如果你真係咁驚,小弟建議閣下買番幾塊田同幾座高山。:x
回復 8# 七國咁亂

小弟都經常返內地食野,但可以唔驚咩?
http://tw.nextmedia.com/applenew ... D/20110511/pvtype/r
回復  七國咁亂

小弟都經常返內地食野,但可以唔驚咩?
櫻島一號 發表於 15-5-2011 03:37

唔明:?
我睇到... 廣州老婆
:shy:
我睇到... 廣州老婆
玩具 發表於 15-5-2011 16:24

:blame: